tisdag 3 december 2013

Kyckling med blue cheese!







































.... idetorka och dåligt med energi har det varit några dagar. Därav min frånvaro här på bloggen. Men idag tänkte jag bjuda på en enkel formrätt som har några år på nacken, så en av huvudingredienserna har lyckats utgå ( läs creme fraiche med med blue cheese). Men det finns ersättningsprodukter, så ingen fara på taket. Så idag blir det Kyckling med blue cheese.

Det gäller att fylla på med energi i denna mörka årstid. Så sagt och gjort! Jag drog på min löpardojjorna och tog Ipaden med mig ut till mitt löparband som fått sig en ståtlig plats i garaget. Jag vet jag kunde ge mig ut, men tycker det är ganska mörkt nu. Detta med att motioner och titta på film samtidigt var ju en toppenlösning! Det var inga problem att springa inte ;-) 

Härlig tisdag!




Kyckling med Blue cheese
5-6 personer

1 kg kycklingfilé
1 purjolök
2 röda paprikor

Sås:
2 burkar creme fraiche
2 burkar á 100 gr Bleu creme Bonjour alt. vanlig ädelost
4-5 dl grädde
4 msk mango chutney
1-2 tsk sambal oelek

Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader. 
Strimla purjolök och paprikorna. bryn och lägg i ugnssäker form. Bryn kycklingen i mindre bitar, salt och peppra. Lägg ovanpå purjolöken och paprikan.

Blanda ingredienserna till såsen i en kastrull och värm. Smaka av! Häll såsen över kyckling i formen och in i ugnen i ca 20 minuter på 225 grader.

Servera med ris/pressad potatis/pasta och en sallad!




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar