måndag 28 april 2014

Club Sandwich på LCHF vis








































Hallå vänner!

Skriver, raderar, skriver igen, raderar…. jag vet helt enkelt inte vad jag ska skriva. Idetorka var ordet Så jag håller mig kort. Vill bara uppmana er att göra denna här goda Club Sandwichen på LCHF vis. Perfa kvällsmat! Vi höjde den till skyarna både jag och mannen, och det är ett riktigt gott betyg. Vi kommer definitivt att göra den snart igen! Testa ni också! NU!

♥ Tjingeling







Club sandwich på LCHF vis
1 st

Omelett:
2 ägg
1 msk grädde
salt & peppar
Blanda ihop ägg & grädde och stek omeletten i smör, låt den svalna. 

Dressing:
1 dl majonnäs
0,5 dl creme fraiche
1/2 röd lök
Salt, peppar, curry

Tillbehör:
1 paket bacon
1 grillad kycklingfilé
Sallad
Tomat
Avocado


Hacka röd löken fint och blanda med majonnäs och creme fraiche. Salta, peppra och rör i curry. Bred på dressingen på omeletten,sallad, skivad tomat, avocado, bacon och kyckling. Vik ihop och njut!

söndag 27 april 2014

Örtig parmesanlax med romsås








































Alla pratar nog om vädret, och jag med! Det är helt galet, rena rama högsommarvärmen har dundra in och man har fått sig en försmak av sommaren som är på ingång. Lovely! Vi har haft en trädgårdshelg, och man är så nöjd efteråt. En löprunda hanns också med, men tyvärr inga positiva ord från den :-( Den slet nåt otroligt! Det är verkligen så att kondition är en färskvara, den måste underhållas. Det har slarvats och kroppen har verkligen varit så otroligt trött att jag inte ens orkat tänka på någon löpning. Nu ska det bli ändring.

Eftersom man bara ville vara ute i det fina vädret, hade jag förberett kvällens mat redan på förmiddagen, Örtig parmesanlax med omsås och färskpotatis.  Så det gick hyggligt enkelt att bara vrida på spisplattan för att få potatisen att bli kokta, resten var ju redan klart.  Sånt gillar jag! Åh gillar den här laxrätten gör vi allihopa här hemma, inklusive barnen. Eftersom det snart vankas cykelfest häromkring är detta ett supertips för den som åker på varmrätt ;-) Snart får vi se vad som landar på ens lott!


♥ Kram



torsdag 24 april 2014

Skaldjurslasagne med hummerbechamelle!








































ÄNTLIGEN ONSDAGPASTA! Det var ett tag sedan sist. Men det här receptet har varit värt att vänta på kan jag lova. Så gaaaalet gott! Hummer kanske inte riktigt hör till vardagen, och vill man inte ha det, så går det precis lika bra att ta bort den och öka på med räkor och kräftor istället. Ni gör som ni vill :-)
Receptet är även med i matspalten för Varbergs Posten där ni nu kommer hitta mig också en gång i månaden. 

Men här inne få ni löpande tips och inspiration för kommande middagar, som jag hoppas ni ska tycka om! 

Ses snart igen!



Skaldjurslasagne med hummerbechamelle

4 personer

1 kokt hummer, går att utesluta
300 gr skalade räkor
170 gr kräftstjärtar (i lag) alt. havskräftor.
2 bollar mozzarella

Hummerbechamelle:
4 sharlottenlökar
1 grön paprika
2 msk tomatpuré
1 röd chilifrukt
2/3 zucchini
1/2 knippe dill
1 pkt färska lasagneplattor
2 dl vitt vin
0,75 dl koncentrerad hummerfond
5 dl vispgrädde
2 dl mjölk (3,5%)
Salt, svartpeppar och cayennepeppar.


GÖR SÅ HÄR:
Rensa ur hummerköttet (stjärt och klor) och skala räkorna och ev. havskräftor. Om man önskar färdigskalade kräftor på burk, pressa ur lagen i ett durkslag. Hacka samtliga skaldjur grovt och ställ undan i kylen. Ta gärna lite extra räkor och kräftor om ni utesluter hummern.

Finhacka löken, chilin. Dela paprikan i små kuber. Fräs på i smör och tillsätt tomatpurén. Tillsätt vinet och låt reducera till hälften. Tillsätt hummerfonden, grädde och mjölken. Red såsen med maizena redning så den blir tjock. Smaka av med salt, peppar och lite cayennepeppar. Ställ såsen åt sidan. Hacka dill, zuccinin i halvcentimetershöga kuber. Blanda ut dill och zucchini med skaldjuren. Salt och peppra lite.

Bygg din skaldjurslasagne i en hög form. Starta med ett tunt lager av hummerbechamelle i botten, ett första lager av lasagneplattor, skaldjursfyllningen, plattor, mer bechamelle, plattor igen osv. Avsluta på toppen med ett sista lager hummerbechamelle. Riv sönder mozzarellaost och lägg ovanpå hummerbechamellen. Grädda i ugn i 225 grader i 20-25 minuter. Garnera med lite dill och en härlig sallad!





söndag 20 april 2014

Ljummen krispig sallad med oxfile!





































Vilken påskhelg vi har! Kläderna har fått åka av och den vita vinterhuden har fått chansen att ändra nyans ;-) Det är ju extra lyxigt att det dimpt ner lite nya mattidningar i brevlådan dagar som dessa. Liggläge och massa matinspiration är ju inte helt fel ;-)
Påskafton firades hos vänner och vägen dit gick genom töcken av grillos. Det var så alla bestämt sig för att starta grillen samtidigt. Men det är ju så vansinigt gott med grill! Så jag tänkte tips om ett gott tillbehör till grillningen, ljummen sallad på potatis, morötter, spenat, tomat, fetaost och röd lök. Galet enkelt, men otroligt gott!

Idag blir det utflykt och inte till vilket ställe som helt. Dit vi ska åka har vi tänkt länge, men eftersom det är väldigt poppis har vi tyvärr inte lyckats komma dit och få bord, tills idag. Vart det bär av får ni läsa lite senare!

 

Önskar er en fortsatt härlig påskhelg!
 
 
 
 
Ljummen krispig sallad
Tunnt skivad potatis
Tunnt skivade morötter
Bladspenat
Skivad röd lök
Coktailtomater
Fetaost
Salt och peppar
Olivolja
 
Gör så här:
Skiva potatis och morötter tunt. Lägg dem på en plåt och ringla över olivolja och krydda med salt och peppar. In i ugnen på 225 grader tills de fått fin färg och är krispiga.
Under tiden de går färdigt i ugnen, dela tomaterna, skiva röd lök, fetaost och blanda ihop allt på ett stort fat. När potatisen och morötterna är klart, blanda det med allt på fatet och salta och peppra om det behövs. Servera direkt till det grillade!
 
 
 

torsdag 17 april 2014

Filminspelning pågår!









Vilken vecka det har varit… 3-rätters varje kväll! Det hör inte till vanligheterna :-) Men jösses så kul vi har. Men vad håller jag på med, undrar ni säkert? Det är dags för "Halv åtta hos mig" och ikväll är det min tur. Så det blir TV premiär för min del. Undra hur nöjd man är när man hör och får se sig själv på TV. Men det är sånt man får ta ;-) Nyfikna på vad det kommer bli? Då får ni hålla utkik höst, då programmet kommer sändas. Nej, nu är det dags att dra iväg och handla!

♥ Ses lite senare!

söndag 13 april 2014

Smarriga tilltugg - Chips med het räkröra!











































Påskvecka på intåg och jag kan verkligen inte fatta att vi redan är där.  Vart tar tiden vägen? Trädknoppar tittar fram och i rabatterna skjuter det fart. Det bästa av allt just nu är det fina körsbärsträden som förgyller trädgården, eller magnoliaträden som blommar för fullt. Tror minsann det är hög tid att skaffa mig ett sådant till vårt trädgård. Den här årstiden är bara så underbar tycker jag. Håller ni med mig? 

Våren brukar innebära många härliga fester och sköna kvällar med vänner och familj, och idag tänkte jag tips om ett mingelvänligt tilltugg med räkor, vitlök och sting av chili. Behöver ni fler tips kan ni klicka under rubriken tilltugg eller plockmat, så finns där flera tips inför vårens festligheter.

Kram



Lantchips med het räkröra
för ca 10 personer

300 gr skalade räkor
3 vitlöksklyftor
1 röd chili
1/2 dl creme fraiche
Finrivet skal av lime och juicen av en lime
1 dl hackad koriander
1/2 påse lättsaltade lantchips
Olivolja
Salt och peppar
chilipeppar
Tabasco
Gör så här:
Skala och hacka vitlöken. Dela och kärna ur och finhacka chili. Fräs vitlök och chili i 1 msk olivolja ien stekpanna. Tillsätt räkorna och fräs i 1 minuter under omrörning.
Ta från värmen och lägg det frästa i en matberedare. Mixa grovt. Kyl snabbt ner.
Blanda creme friache, limeskal, limejuice och koriander.
Vänd ner räkfräset. Smaka av med salt och peppar och lite tabasco. Ställ i kylen.

Fördela röran strax innan servering på varje chips. Garnera med lite koriander och lite chilipeppar.









tisdag 8 april 2014

Asiatisk glasnudelsallad med teriyaki lövbiff





































Hej på er!
Här går tiden så galet fort så jag hinner inte riktigt med allt som jag önskar. Men i söndags fick jag till ett löparpass som gjorde mig så galet nöjd. Jag har sprungit ett tag nu, men varje gång har känns så galet jobbig och jag har längtar efter den där härliga känslan då stegen är lätta och andningen i naturlig rytm. I söndags fick jag kvittot... yabadabadoooo! Eftersom känslan var så härlig, var det bara å springa och det slutade med milen. Så nu längtar jag redan efter att snöra på mig dojjorna igen och få uppleva känslan igen. Hoppas det blir så ;-)
Idag rekommenderar jag denna hyfsat hälsosamma asiatiska nudelsalladen som passar perfekt att äta med pinnar. Bra att låta måltiden ta lite längre tid och man hinner känna efter när mättnadskänslan infinner sig :-) Det är alltför lätt att slänga i sig maten, och efteråt blir man så galet mätt, så man inser att man kunde hejdat sig lite tidigare. Visste ni att matsmältningen startar redan i munhålan, där saliven börjar bryta ner maten?




♥ Kram





Asiatisk glasnudelsallad med teriyaki lövbiff
4 personer

4 msk sesamfrön
2 paprikor (1 röd och 1 gul)
150 gr glasnudlar
600 gr lövbiff
1 dl teriyakisås
Olivolja
Salt och peppar
5 rädisor
Färsk koriander till garnering

Dressing:
1 lime, saften
4 tsk sesamolja
4 tsk ljus soja
1 vitlöksklyfta
1 chilifrukt

Gör så här:
Strimla lövbiffen och blanda med teriyakisåsen. Ställ kallt och låt det dra till sig.
Blanda dressingen med pressad lime, sesamolja, soja, vitlök och en lite av den finhackade chilin.
Hetta upp en torr stekpanna och rosta sesamfröna tills de fått fin färg.
Koka upp vatten, och koka nudlarna efter beskrivningen på förpackningen.
Strimla paprikorna och låt sjuda med i vattnet med nudlarna.
Häll av vattnet och blanda nudlar med dressingen. Låt vila.
Häll olivolja i stekpannan och stek lövbiffen hastigt tills den fått fin färg. Kryddamed salt och peppar. Blanda ihop hela salladen, skär rädisorna i tunna skivor och till sist strö över sesamfröna och färsk koriander.
Trevlig spis!



 

torsdag 3 april 2014

Ostfyllda kalvfärsjärpar med ratatouille!










































Det går mot helg och imorgon är det redan fredag! Dags att tänka till på vad det ska bli till fredagsmyset. Själv ska jag ute på lite roligheter, men jag testa en smarrig fredagsrätt som jag absolut tycker ni ska laga. Receptet kommer från Allt om mat och är ostfyllda kalvfärsjärpar med ratatouille. Yammie, så gott det blev! Det blir ett kort och koncist inlägg idag, då jag längtar galet mycket efter att hoppa ner i bädden. Kl 4 har varit en magisk tid för en liten tjej att vakna, och sedan har jag haft så svårt att somna om. Så det har inte varit några 8-timmars sömn det sista nätterna. Håll tummarna för att det var nåt tillfälligt ;-)

♥ Natt-i-natt-i på er!






Ostfyllda Kalvfärsjärpar
4 personer

500 gr kalvfärs (eller bland- eller lammfärs)
2 äggulor
1,5-2 dl vispgrädde
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
125 gr cambozola

Ratatouille

1 liten aubergine
1 squash
500 gr krossade tomater
1 röd paprika
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 tsk salt
1 tsk socker
1 tsk timjan
1/2 tsk sambal oelek

Gör så här:
Hacka löken och skär vitlöken i skivor.
Skär resten av grönsakerna i 2 sm stora bitar.
Hetta upp olivoljan och stek löken och vitlöken i stekpanna några minuter. Lägg över i en gryta. Stek därefter aubergine och squash och till sist paprikan. Häll över tomaterna och kryddorna. Låt koka under lock ca 20 minuter. Rör om då och då.

Kalvjärpar: Blanda färsen med salt och peppar och äggulorna. Tillsätt grädden. Skär bort kanten på osten och skär den i 8 bitar.

Dela färsen i 8 delar. Platta till en bit färs i den blöta handen, lägg i en bit ost i mitten och forma till en oval järpe runt osten. Gör likadant med resten av färsen.

Hetta upp smör i stekpanna och sänk värmen och stek hälften av järparna runt om på medelvärme i 5-7 minuter.

Servera med ratatouille och klyftpotatis eller färsk pasta.