Proppmätta efter en god middag som kvällen till ära bjöd
på fläskfilé med ädelost. Nu ligger vi och slappar framför TV:n.
En riktigt härlig lördagskväll faktiskt... Har börjat få ordning på
Voddler, så nu kan man se många filmer på TV:n framöver...
Får se om ögon orkar hålla sig uppe några timmar till...
Fläskfilé med ädelostsås och bacon
Fläskfilé 500 gr
3 dl creme fraiche
2,5 dl matlagningsgrädde
1 tärning köttbuljong
1 bit ädelost
2 paket bacon
3 dl riven ost
Soya
Socker
Salta och peppra fläskfilén. Stek den så den får färg.
Skär baconen i bitar och stek dem knapriga.
Lägg i en ugnfast form och in i ugnen på 150 grader tills
den är klar, eller tills termometern visar 65°C.
Blanda creme fraiche, grädde, ädelost, soya, köttbuljong.
Låt koka några minuter. Smaka av med salt, peppar och socker.
Skär filén i skivor och lägg i ugnsfast form, strö över baconen
över köttet. Häll över såsen över köttet och strö över den rivna osten.
In i ugnen på 225°C i 15-20 minuter.
Server med hasselbackspotatis och en härlig sallad.
(Hasselbackspotatisen kryddar jag med örtsalt, ströbröd och sist riven ost.
Hej! Jag tog inspiration av detta recept härom dagen. Det blev mycket gott! Så när jag la upp mitt recept så länkade jag till denna sida. Hoppas att det var ok?
SvaraRaderaOj vad gott det ser ut!! Härliga inlägg på din blogg... me like.. tack för bra recept
SvaraRaderaKram
Annelie