lördag 3 september 2011

Fredagsmys och plockmat!

Finns inget bättre! Än en härligt och smarrig plocktallrik en fredagskväll... Alla smaklökarna blir tillgodosedda och de tillhör en av många favoriter här hemma...Så det blev det för oss igår! Har ni någon speciell fredagsmeny? Det bästa med plockmat är att man kan göra lite kylskåpsrensning samtidigt...Lite överbliven getost tillsammans med rabarberchutney på tunnbrödskex, avocado med kräftröra, Chorizokorv, kallskuret, sallad, bröd...ja listan kan göras lång! Men nåt nytt som hamnade på tallriken denna kväll var en filopaj med smak av tomat och ädelost... Fick verkligen full pott!;) Härligt frasig och smakrik! Passar både som förrätt, plock och bufférätt...så testa, det tycker jag allt! Perfekt att också göra i små aluminiumformar för ett buffébord!
Själv gjorde jag dem i små minipajformar, men funkar lika bra med aluminiumformar.


Filopaj med ädelsost och tomat
6-8 miniformar


16 st cocktailtomater
4 filodegsark
120 gr ädelsost, skuren i minikuber
Färsk Basilika
Salt och peppar
Gör så här:
Sätt ugnen på 175°C. Skär filodegsarken efter storleken på formarna. Lägg 3 lager ark i varje form, ovanpå varandra.  In i ugnen i ca 10-12 minuter. Låt de få fin färg. 
Skär tomaterna i kvartar och sten i kuber. Strimla basilikan. Varva tomater, ädelsot och basilikan i formarna. Salta och peppra. In i ugnen i ytterligare 10-15 min tills tomaterna är varma och osten smält. Garnera med färsk basilika!



1 kommentar:

  1. Plockmat är bästa mysmaten! Vi brukar ge barnen mat och stoppa dem i säng. Sedan dukar vi upp plockmat och dricker lite vin. Bästa!

    SvaraRadera