måndag 28 november 2011

Lax med getostkräm!

Okej, jag ber om ursäkt för bilden. Kanske inte den bästa jag plåtat men så blir det när jag glömde ta bilden innan jag hunnit sätta kniv och gaffel i maträtten. Men gott är det, det kan jag lova! För ganska längesedan tillbaka lagade vi mycket mat här hemma på kvällen med fisk, kyckling eller kött och en god sallad till. Det har tyvärr legat i träda, tills nu! Tänkte försöka ge mig in på den nyttiga linjen ett tag. Vi får väl se hur det går...är ju som sagt ganska svag för sötsaker;)  Men ikväll blev det en rätt som jag faktiskt länge varit sugen på...Lax med getostkräm och som sagt sallad. En favorit inom salladskategorin är broccolisallad med russin och solroskärnor. Har ni inte testat den, bara måste ni göra detta, för jag har inte hört någon som inte tycker om den! 
Ni hittar recept på broccolisalladen här!

Lax med getostkräm
4 st Laxfiléer eller halv laxsida
100-150 gr Getost, smulas
1-1,5 dl Creme fraiche
2-3 msk honung
Salt och peppar
Gör så här:
Blanda smulad getost och creme fraiche i en bunke. Tillsätt honung och salt och peppar. Smaka av om det önskas med getost, salt och peppar. Skär ett snitt i laxfilén och fyll krämen och bred över laxen. In i ugnen på 200°C i ca 20 min. Under tiden gör man en god sallad. Ikväll blev det blandsallad, soltorkade tomater, cocktailtomater, marinerad kronärtskocka och mandariner. Också favoriten: Broccolisallad! Yeah vad gott!


Imorgon bjuds det på spanskt, för här hemma vankas det spanska veckan tillsammans med Tomatprat! Håll utkik!













4 kommentarer:

  1. Mmm... Låter väldigt gott. Jag äter helst en matig sallad som tillbehör, då blir jag lagom mätt och inte så trött efter maten.

    SvaraRadera
  2. Låter som en urgod och enkel laxrätt och en spännande sallad med mandariner. MMMMm luktar jul!

    SvaraRadera
  3. En levande bild. Är ju ett under att man oftast kommer ihåg att fota före man sätter tänderna i. Blir lax här ikväll. Önskar att jag sett detta receptet innan. Salladen låter god men går nog tyvärr inte hem i hela hushållet.

    SvaraRadera
  4. Det här receptet passade perfekt, tack och åter tack! Kommer länka detta recept från min hemsida imorgon, kontakta mig ifall du misstycker:
    info@upplevvin.nu

    MVH,
    Patrik Sommelier.

    SvaraRadera