tisdag 10 december 2013

Kycklingsaltimbocca med risotto och olivsky








































Gokväll!

Det känns att det är december och alla verkar ha fullt upp. Är det inte julklappsinköp eller julstök här hemma, är det slutspurt på jobbet innan det vankas lite julledighet. Själv har jag massor som ska bockas av innan det blir ledighet för min del. På jobbfronten har vi massa spännande på gång inför 2014. Lovar berätta mer när det närmar sig ;-) Men första och främst är det julbordsvecka skulle man kunna säga... Har redan hunnit med två julbord förra veckan och tre julbord denna veckan. Hur ska det här sluta tro :-) Men dess emellan får man sticka in med lite annat gott, som den här kycklingsaltimboccan. Mör, smakrik och alldeles underbart god. Så det är bara att slänga fram kastruller och stekpannan och börja laga. 

♥   Trevlig spis!


Kycklingsaltimbocca med risotto och olivsky
4 portioner

700 gr två delade kycklingfiléer
8 stora skivor Parmaskinka
1 dl färsk salvia
1 dl grovt hackade stora gröna oliver
3 dl kycklingfond
1 msk kinesisk soja
0,5 msk maizena
1 msk hackad timjan
1 msk hackad rosmarin
salt, peppar och citron

Risotto:
4 dl avorioris
2 dl vitt vin
4 dl färdigblandad kycklingfond
1 dl riven parmesanost
2 msk pressad citron
2 msk smör
0,5 dl finhackad scharlottenlök
Olivolja

Gör så här:
Bred ut salvian på kycklingfiléerna. Salt och peppra. Lägg ihop två bitar ovanpå varandra och linda 2 skivor parmaskinka runt. Stek i lite olivolja. Koka upp kycklingfond och red med maizena. Tillsätt soja, oliver och örter. Smaka av med citronjuice, salt, peppar och olivolja.

Risotto:
Fräs scharlottenlök och när den mjuknat, tillsätt riset. Fräs detta tills det ser glansigt ut.Tillsätt vinet och koka på svag värme tills det blir torrt, tillsätt då kycklingfonden och låt puttra på svag värme. Rör risotton medan den puttrar och tillsätt resterande ingredienser lite i taget. tillsätt ev. lite mer vätska (vatten) ifall riset inte blivit riktigt mjukt. Risotton är klar när den fått en krämig konsistens.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar