Men här kommer iallafall kvällens meny från ett hus med renoveringskaos, där köket är den enda del som ännu är orörd
Ha en fortsatt härlig lördagkväll!
Entrecoté med potatisgratäng och såser som tar dig till himlen och tillbaka!
4 personer
4 skivor entrecote, ca 150 gr vardera
salt och peppar
Rapsolja till stekning
Potatisgratäng
10 st potatisar
3-4 vitlöksklyftor
2 gula lökar
salt, peppar, socker
Gör så här:
Skala och skiva potatisen. Lögg i en form eller portionsformar. Skala och hacka den gula löken och vitlöken. Strö över potatisen. Salt, peppra och sockra lite. Lägg ett nytt lager med potatis, och fortsätt tills allt är använt. Häll till sist på grädden. In i ugnen 225°C i 50-60 min. Tills gratängen är härligt krämig. Känns den torr, häll på mer grädde. Det beror mycket på sort på potatisen, hur mycket den suger åt sig.
Balsamicosås
4 tsk balsamvinäger
1/2 dl Kalvfond, Italy
2 tsk socker
1/2 dl grädde
Gör så här:
Låt alltsammans koka ihop under ett par minuter. Gudomligt god sås, som ger en ganska stark smak, men passar perfekt till en mjuk och härlig béarnaisesås från Lohmanns.
Lättstekta grönsaker
Paprika
Purjolök
Sockerärtor
Morötter
Gör så här:
Strimla alla grönsakerna och stek dem lätt i stekpanna med sockra. Låt de få lite färg. Klart att servera!
Entrecote
Tillagning:
Salta och peppra och häll i rapsolja i en het stekpanna. Rapsolja för att det klarar en högre värme. Stek de i 1,5-2 min på vardera sida. Vid 1,5 minut på varje sida är den medium ungefär.
Hur mycket grädde ska det vara i gratängen? :)
SvaraRaderaHej Amanda!
RaderaBörja med 3 dl, och häll på efterhand om det behövs mer. Det beror mkt på sort av potatis.
Lycka till! Gourmetmorsan