onsdag 17 december 2014

Apelsindessert med julsmaker!




































Hej i stugorna!

Har ni snövitt utanför fönstret, eller har ni det som jag, mörkt, regnigt och trist ;-) Som jag längtar till lite kallare grader på termometer och snö… vi får hoppas det snart blir så även här på västkusten. Vi är ju inte särskilt bortskämda med det. Häromdagen snöade det för fullt, ochd et var så vackert när snöflingorna föll mot marken och lyste upp. Men det var endast några få timmar man fick njuta av det, tyvärr :-(
Nog pratat om vädret, dags att gå på lite andra ateraljer som förgyller tillvaron :-)

Jag har kommit på att det lätt blir tips på desserter och dryck inför den här julen. Eftersom det lätt blir en massa, och då menade jag verkligen massa mat på julbordet, kan det faktiskt vara gott med nåt lite lättare som dessert. Då är detta ett hett tips. Apelsiner med julsmaker toppat med lite vaniljkesella om man vill hålla en hyfsat sund linje. Funkar ju även med en klick ris a la malta på toppen om man vill.

Nej, nu är det dags att se över allt som ska göras innan jul. Jag har en gedigen lista :-) Hur ligger ni till inför julen? Själv ska jag låta tvättmaskinen gå för fullt och spisen ska också få jobba lite… det vankas nämligen packning och förhoppningsvis blir det en vit jul :-) Vi håller tummarna!

 Kram




Apelsindessert med julsmaker
4 personer

2 apelsiner
2 blodapelsiner alt. röd grape
1,5 dl strösocker
2,5 dl vatten
2 kanelstänger
3 stjärnanis
1/2 vaniljstång

Till servering vanilj kesella/kvarg

Gör så här:
Skala och skär apelsinerna i bitar. Fördela apelsinbitarna i portionsglas.
Blanda socker, vatten, vaniljstång och kryddorna i en kastrull och  och låt alltsammans koka ihop i ca 5 minuter. Häll den heta lagen över fruksten och ställ i kylen tills det är dags för servering. Toppa med vanilj kesella eller vispad grädde alt. vaniljglass.



1 kommentar:

  1. Mmmm, gott! Samma väder här, mörkt, grått, regn, blåsigt och trist...

    SvaraRadera