det! Ja fisken har gjort en helomvändning i Gourmetmorsans liv.
Jag ska nog villigt erkänna att jag inte är den bästa på att
exprimentera med smaker och fisk i mitt eget kök. Men jag
har en mamma som kan det där så extremt bra, så det tänker
jag inte ens utmana! Här kommer ett recept som ni bara måste
testa... det är världens godaste fiskrecept, just nu iallafall!
Sillahallens torskrygg med bacon och gräslök!
4 portioner
4 st torskrygg
2 krm svartpeppar
1 tsk salt
1 paket bacon
3 scharlottenlökar, finhackade
2 dl vispgrädde
1 dl riven ost
1 msk fransk senap
1 burk creme fraiche
1 dl gräslök
Gör så här:
Salta och peppra torsken. Lägg i ugnsfast form.
Blanda samman alla övriga ingredienser utom
osten. Förstek baconen och löken. Häll över
fisken och sist strö över riven ost.
In i ugnen på 225°C i 20 min.
Servera med pressad potatis och sallad!
Precis en rätt i min smak!! Jag har alltid gillat fisk, men det har blivit ännu mer med åren. Fisk står på matsedeln hos oss i kväll, så jag kanske provar den här rätten direkt. Det ser ju sååå gott ut!
SvaraRaderaSer Jätte gott ut och vilken fin blogg du har.
SvaraRaderaJag antar att du bryner bacon först ?
SvaraRaderaJag försteker både baconet och löken.
SvaraRaderaTycker det blir bäst då!
Kram Gourmetmorsan
Detta var det bästa jag ätit på mycket länge! Vilket kanonrecept, enkelt och i gourmet-klass! Kan stark rekommenderas tillsammans med ett vitt vin med art.nr 5637, Chablis Le Beaunois.
SvaraRaderasynd att göra så med torskrygg,,, en god rätt annars
SvaraRaderaSuperbra recept, det här kommer jag att lagafler gånger!
SvaraRaderaBritta
Hej Britta! Vad roligt att du tyckte om receptet! Hoppas du hittar mera inspirerande recept! Tack för din kommentar! Kram Gourmetmorsan
SvaraRaderamycket gott! Hade bara cream fraiche hemma men det gick också bra!
SvaraRaderaEmma
Är så glad att jag hittat hit. Supermysig blogg. Denna fisk har jag gjort två ggr hittills o fler blir det - såå god. Har även gjort den med torskfiléer o med ett paket creme bonjour gräslök istället för osten ovan. Det var inte dumt det heller. :-)
SvaraRaderaTack o kram Vera
Hej Emma! Det brukar ju funka likabra med creme fraiche oxå! Kul att du kommenterade... alltid roligt att höra nåt ifrån er läsare! Kram Gourmetmorsan
SvaraRaderaHej Vera!
Vad roligt att du hittat hit och hittat lite goda maträtter. Kul att du gillade fisken. Den tillhör verkligen en av mina favoriter oxå! Ha en härlig måndag! Kram Gourmetmorsan
Åh, gjorde denna rätt till en tjejgäng som åt med god aptit och gärna ville ha receptet. Det var jättegott och framförallt enkelt.
SvaraRaderaFiskexportens torskrygg är att rekommendera!!!
TACK! Jag kommer laga detta igen och igen!
//Åsa
Supergott. Alla barnen älskade fisken...fast jag inte hade gräslök i Nov.
SvaraRaderaHeej, smarriga recept..Undrar lite; ibland står det
SvaraRadera2 sl grädde, eller 3 sl mjöl ?? Som jag fattar det ska det vara dl, eller har jag missat något? Är inte så duktig, tänkte att det kanske är något nytt för mig.
Mkt bra recept, GOTT!
SvaraRaderaJag provade detta idag, jättegott! Gick hem hos både vuxna och små barn. Gillar din blogg :-)
SvaraRaderaFirren är i ugnen. Hoppas den blir god :-)
SvaraRaderaFick denna rätt på vårat senaste symöte så jäkla gott /Birgitta
SvaraRaderaJa visst är det en rätt som får full pott.
RaderaKul att den gick hem :-)
Kram Gourmetmorsan