Häromdagen bjöd svägerskan på paj, och inte
vilken paj som helst utan en ljummen nygräddad
ananaspaj! Hon kan verkligen det där med att baka
paj! Knapriga kanter och smarrig fyllning... å så
en klick gräddig vaniljglass! Mumsfilibabba :-)
Ananaspaj
150 gr smält smör
3 sl vetemjöl
1 dl socker
1 sk bakpulver
Smält smöret och blanda samman vetemjöl, socker och bakpulver.
Tryck ut degen i en pajform
Högt upp på kanterna.
Fyllning:
2 dl creme fracihe
1 ägg
1 dl socker
2 tsk vaniljsocker
2 små avrunna burkar ananas
Några droppar citron
Blanda samma alla ingredienser ovan.
Häll i pajskalet.
Gräddas i ca 30 minuter i 175 grader.
Servera med vaniljglass!
Vilken underbar och inspirerande blogg du har!! Det var Karin som tipsade om den idag :-) Här kommer jag lätt att gå in fler gånger! ha en skön kväll!
SvaraRadera/Nina
Åh tack! Vad roligt att du tycker om den! Det är alltid inspirerande att få så fina ord! Ha en go´kväll du me´! Kram
SvaraRaderaSer supergott ut, men ska den verkligen bara gräddas i 3 minuter? /Jessica
SvaraRaderaHej Jessica!
SvaraRaderaHoppasan, här slank det in lite fel! Vilken tur du var obesvant. Den ska givetvis gräddas mer...30 min!
Tack för att du uppmärksammade det! Kram Gourmetmorsan