Vi är några riktiga sås-surplare och sås ska det finnas i massor.
Vi gör gärna en dubbelsats, för det finns inget tråkigare när
såsen tar slut och det blir torrt och trist. För såsen gör ju såååå
mycket av en middagsrätt. Här får ni ett supergott recept på
egen hemmagjord pepparsås som ni bara måste göra nästa
gång ni ska äta en god köttbit!
Pepparsås
6 personer
1 burk creme fracihe
3 dl grädde, gärna vispgrädde
1 tärning köttbuljong
1/2 röd paprika, finhackad
1/2 gul lök, finhackad
ca 1 morot, finhackad
1,5 msk grönpeppar
1,5 msk rosépeppar
Soya för färgsättning
Olja
Gör så här:
Skala och hacka morot, paprikan, löken fint.
Bryn morot, paprika och löken i lite olja.
Bladnda i creme fraiche, grädde, soya, grönpeppar,
rosépeppar. Tillsätt buljongen som ska vara ganska stark.
Låt småputtra i några minuter.
Red eventuellt sås om den skulle vara för tunn.
Smaklig spis!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar