tisdag 20 april 2010

Kladdkaka ska vara kladdig...


På Getterön så nära havet man kan komma, i ett nystädat
uterum, stod de nyköpta utemöblerna och hade ännu inte
invigts. Det fickvi den stora äran att göra. Inte med vad
som helst, utan en nybakad kladdkaka som nästan tagits
direkt ur ugnen, för den var så där ljummen och kladdig
som bara kladdkaka ska vara. Brukar ni göra kladdkaka
ibland, och har ni någon specialité vad det gäller
kladdkaka? Smaksätter ni den? Låt mig veta, så man
får lite ny tips, för visst kan man ändra den i all
oändlighet men ändå med grunden kvar!

Ängavikens Kladdkaka

100 gr smält smör
2 ägg
2,5 dl socker
1,5 dl vetemjöl
0.5 tsk bakpulver
4 msk kakao
2 tsk vaniljsocker

Smöra en form. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda i övriga ingredienser.
Häll alltsammans i formen och in i ugnen på 175°C i ca 20-25 minuter.
Håll koll så den inte gräddas för länge...
Servera med glass eller vispad grädde.

3 kommentarer:

  1. Mitt recept ser ut ungefär som ditt. Min blir lite seg/knäckig på ytan och så ska den nästan rinna inuti och avnjutas lite varm med riktig vaniljglass som smälter...

    SvaraRadera
  2. Supergott med Dumlekola i. Segt och kletigt...

    Ett annat förslag är att toppa med After Eight. Många bitar... Smarrigt värre.

    /Sofia

    SvaraRadera
  3. Hello, its nice paragraph about media print, we all be familiar with media is a fantastic source of information.


    Also visit my web blog: the full report

    SvaraRadera