söndag 18 april 2010

Åh stekt fläsk med stuvad vitkål!


Så här "dagen efter", passade det perfekt med Stekt fläsk
med stuvad vitkål, mos och lingon. Klassisk hederlig husmanskost!
Att både få barnvakt och middag kan jag inte klaga på. Särskilt inte
nu när mannen varit borta i 14 dagar och just nu sitter fast i Kina
och kommer inte iväg med något flyg pga vulkanutbrottet på Island.
Det ser ju inte vidare ljust ut de närmaste dagarna heller... Typiskt
för nu längtar man rejält! Men färäldrar, svärföräldrar och vänner
helt fanastiska! Vi, jag och Vincent diggar er skarp för att ni tänker
på oss! Det är alltid lite trevlig med sällskap, för ibland kan tiden
gå så sakta. Här kommer receptet på en fantastiskt god husmansrätt
som ni bara måste lova att testa! Äter ni ofta husmanskost?
Åh vilken är i så fall er favorit?

Stekt fläsk med stuvad vitkål och mos
4 personer

800 gr stekt rimmat fläsk
Ett litet färskt vitkålshuvud, strimlat
Bechamelsås:
2 msk smör
2 msk vetemjöl
4 dl kokande mjölk
salt och peppar

Gör så här:
Strimla vikålen och koka upp några minuter i lättsaltat vatten.
Låt rinna av.
Bechamelsås: Smält smöret. Lägg i vetemjöl och späd med mjölken
till ganska fast konsistens. Smaka av med salt och peppar.
Tillsätt vitkålen.

Stek fläsket och koka potatis som du gör mos av. Servera fläsk
med stuvad vitkål och potatismos. Voilá så här ni en av världens
godaste husmanskost!

1 kommentar: