torsdag 11 mars 2010

Fiskarhustruns torskrygg!


Min mamma är en riktig hejare på att laga mat, och idag bjöd
hon mig på en helt underbar fiskrätt, där smaken riktigt smälte
i munnen. Helt klart ett riktigt lyckat fiskrecept, som jag tror
inte man kan misslyckas med! Det ska mycket till iaallfall :-)

Fiskarhustruns torskrygg 4 portioner
4 st torksryggfiléer
Salt/Peppar
1 paket bacon
1/2 purjolök
1 burk champinjoner
Sås:
2 st burkar creme fraiche
0,5- 1 tsk Cayennepeppar
1 msk dijonsenap
2-3 msk hummerfond
2-3 msk hackad dill

Strimla bacon och purjolök.
Tillsätt champinjoner och stek allt i några minuter
tills de fått fin färg. Lägg i ugnsfast form.
Salta och peppra torsken och lägg ovanpå bacon,
purjolöken och champinjonerna.
Blanda ingredienserna till såsen och häll över fisken.
Ställ in formen i ugnen på 200°C i 15-20 minuter.

Garnera med räkor och dill!
Servera med pressad potatis och kokta grönsaker.


20 kommentarer:

  1. Vilken rustik och rejäl rubrik på receptet! I Like! :)
    Det finns nog inget bättre än att få ett ärvt recept i sina händer som man kan tillaga och upptäcka att det smakar precis lika gott då som nu! Härligt!

    SvaraRadera
  2. Ja man ska verkligen ta till vara mat och bakrecept
    som går i arv, för det är något väldigt speciellt med de!
    De får en viss känsla...

    SvaraRadera
  3. Denna rätt var jättegod. Hade ingen hummerfond men det fungerade bra ändå. Prova detta - lätt att laga!

    SvaraRadera
  4. Världens goaste!!! Mmmm, rekommenderas varmt!
    //Sofia

    SvaraRadera
  5. Provade detta idag, det var jättegott! Ska göra denna rätten fler gånger :-)

    SvaraRadera
  6. Låter gott och jag ska prova ikväll.
    Men varför använda gummiartade burkchampinjoner när det finns äkta vara? Rena ramma styggelsen tycker jag och kommer använda färska champinjoner och portobellosvamp.

    SvaraRadera
  7. Eva Nicklasson5 juni 2011 22:39

    Hur gott som helst, gjorde denna rätt igår när vi var uppe hos mina föräldrar utanför Gävle och det blev uppskattat av alla.

    SvaraRadera
  8. väldigt enkelt och väldigt gott!!

    SvaraRadera
  9. riktigt gott...upplevde bara att jag saltade fisken för mycket(brukar salta lite i vanliga fall)åt ju fisk o grönsker men min sambo som åt pressad potatis tyckte det smakade jättebra.Detta kan lagas på all vit fisk enligt min smak.Kommer absolut laga detta någon mer gång :-)

    SvaraRadera
  10. Jättegott!!! Eftersom det inte fanns tillräckligt med creme fraish så blev det hälften grädde hälften fraish och det blev supergott!

    SvaraRadera
  11. Hej
    Är det två små eller stora burkar creme F?

    Mvh Linda

    SvaraRadera
  12. Jättegott. En storfavorit hemma hos oss som vi varierar med olika fisk.

    mvh,

    Lotta

    SvaraRadera
  13. Hej. Och tack för alla underbara goda recept. Har prövat bl.a Torskryggen,och Lax med sås av hjortronsylt,majonäs o.s.v Helt underbart. Prova dessa bra bjudmat. Kram från en granne.Margareta

    SvaraRadera
  14. Mums perfekt att fixa till en fredagskväll efter att ha städat hela huset. Känner mig nöjd och belåten. Tack

    SvaraRadera
  15. Tack för at du delar med dig av dina fantastiska recept. Gjorde torskryggen förra helgen (igen) - den är såååååå god!! //Anki

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack Anki! Så glad jag blir :-) Kram Gourmetmorsan

      Radera
    2. Stora eller små burkar Creme Fraiche??

      Radera
    3. Små burkar creme fraiche! Kram Gourmetmorsan

      Radera
  16. Ingvar Persson2 februari 2014 15:10

    Jaha, då har vi fått ett nytt favoritrecept. Vi körde med färska skogschampinjoner och använde rygg av Alaska polloc. (Lika bra som torskrygg men mycket billigare). Mums

    SvaraRadera
  17. DETTA VAR EN SMAKUPPLEVELSE så gott och enkel att göra gjorde den på torskrygg kan verkligen rekommenderas kanske hålla ner på saltet men det är en smaksak

    SvaraRadera