Min mamma är en riktig hejare på att laga mat, och idag bjöd
hon mig på en helt underbar fiskrätt, där smaken riktigt smälte
i munnen. Helt klart ett riktigt lyckat fiskrecept, som jag tror
inte man kan misslyckas med! Det ska mycket till iaallfall :-)
Fiskarhustruns torskrygg 4 portioner
4 st torksryggfiléer
Salt/Peppar
1 paket bacon
1/2 purjolök
1 burk champinjoner
Sås:
2 st burkar creme fraiche
0,5- 1 tsk Cayennepeppar
1 msk dijonsenap
2-3 msk hummerfond
2-3 msk hackad dill
Strimla bacon och purjolök.
Tillsätt champinjoner och stek allt i några minuter
tills de fått fin färg. Lägg i ugnsfast form.
Salta och peppra torsken och lägg ovanpå bacon,
purjolöken och champinjonerna.
Blanda ingredienserna till såsen och häll över fisken.
Ställ in formen i ugnen på 200°C i 15-20 minuter.
Garnera med räkor och dill!
Servera med pressad potatis och kokta grönsaker.
Vilken rustik och rejäl rubrik på receptet! I Like! :)
SvaraRaderaDet finns nog inget bättre än att få ett ärvt recept i sina händer som man kan tillaga och upptäcka att det smakar precis lika gott då som nu! Härligt!
Ja man ska verkligen ta till vara mat och bakrecept
SvaraRaderasom går i arv, för det är något väldigt speciellt med de!
De får en viss känsla...
Denna rätt var jättegod. Hade ingen hummerfond men det fungerade bra ändå. Prova detta - lätt att laga!
SvaraRaderaVärldens goaste!!! Mmmm, rekommenderas varmt!
SvaraRadera//Sofia
Provade detta idag, det var jättegott! Ska göra denna rätten fler gånger :-)
SvaraRaderaLåter gott och jag ska prova ikväll.
SvaraRaderaMen varför använda gummiartade burkchampinjoner när det finns äkta vara? Rena ramma styggelsen tycker jag och kommer använda färska champinjoner och portobellosvamp.
Hur gott som helst, gjorde denna rätt igår när vi var uppe hos mina föräldrar utanför Gävle och det blev uppskattat av alla.
SvaraRaderaväldigt enkelt och väldigt gott!!
SvaraRaderariktigt gott...upplevde bara att jag saltade fisken för mycket(brukar salta lite i vanliga fall)åt ju fisk o grönsker men min sambo som åt pressad potatis tyckte det smakade jättebra.Detta kan lagas på all vit fisk enligt min smak.Kommer absolut laga detta någon mer gång :-)
SvaraRaderaJättegott!!! Eftersom det inte fanns tillräckligt med creme fraish så blev det hälften grädde hälften fraish och det blev supergott!
SvaraRaderaHej
SvaraRaderaÄr det två små eller stora burkar creme F?
Mvh Linda
Jättegott. En storfavorit hemma hos oss som vi varierar med olika fisk.
SvaraRaderamvh,
Lotta
Hej. Och tack för alla underbara goda recept. Har prövat bl.a Torskryggen,och Lax med sås av hjortronsylt,majonäs o.s.v Helt underbart. Prova dessa bra bjudmat. Kram från en granne.Margareta
SvaraRaderaMums perfekt att fixa till en fredagskväll efter att ha städat hela huset. Känner mig nöjd och belåten. Tack
SvaraRaderaTack för at du delar med dig av dina fantastiska recept. Gjorde torskryggen förra helgen (igen) - den är såååååå god!! //Anki
SvaraRaderaTack Anki! Så glad jag blir :-) Kram Gourmetmorsan
RaderaStora eller små burkar Creme Fraiche??
RaderaSmå burkar creme fraiche! Kram Gourmetmorsan
RaderaJaha, då har vi fått ett nytt favoritrecept. Vi körde med färska skogschampinjoner och använde rygg av Alaska polloc. (Lika bra som torskrygg men mycket billigare). Mums
SvaraRaderaDETTA VAR EN SMAKUPPLEVELSE så gott och enkel att göra gjorde den på torskrygg kan verkligen rekommenderas kanske hålla ner på saltet men det är en smaksak
SvaraRadera