Efter en shoppingdag i Göteborg, var vi så trötta i benen ville
vi bara slänga oss soffan när vi kom hem. Men eftersom jag
länge tänkt ge mig på att göra egna vårrullar, fick det bli så
först innan soffan kallade. Omdömmet från mannen blev:
-Jösses.. det var j...vligt gott det här! Måste bli fler gånger!
...och jag håller verkligen med. Kul att kunna göra goda
vårrullar hemma också. Till det gjorde vi en god sås från
Santa Maria - Afrikansk tomatsås, stekte några kebebrullar,
sallad och Libabröd. Verkligen en blandning, men hur gott
som helst!
Vårrullar ca 40 st
50 gr blandfärs
0,5 dl matolja
1 krm vitpeppar
2 msk soja
2 msk ostronsås
2 msk socker
2 vitlöksklyfta
500 gr morötter, strimlade
500 gr vitkål, strimlat
0,5 dl matolja
Vårrulledeg/ark
Olja till fritering
Sweet chilisås och soja till servering
Riv morötterna. Strimla vitkålen med osthyvel.
Häll i olja i wokpanna. Fräs vitlök och färsen till det är genomstekt.
Häll på soja, ostronsås och socker. Blanda. Låt svalna.
Tillsätt grönsakerna och blanda. Lägg en msk fyllning på varje ark.
Vik in sidorna och rulla ihop. Pensla med varmt vatten i änden för
att "klistra" ihop degen. Gör likadant med resten.
Häll olja i en kastrull, låt den bli riktigt varm.
Fritera vårrullarna tills de blir gyllenbruna.
Låt rinna av på hushållspapper.
Servera de ljumma tillsammans med sweet chili och soja.
Afrikansk tomatsås
3 msk olivolja
1 dl jordnötter
4 vitlöksklyftor, pressade
5 cm färsk riven ingefära
1 burk krossade tomater 400 gr
1 msk Santa Maria Piri Piri
7 soltorkade tomater, hackade
1 lime, saften
1/2 tsk salt
Fräs nötter, vitlök och ingefära i olivolja. Tillsätt
krossade tomater och låt puttra några minuter.
Häll allt i en mixer, eller använda stavmixer.
Mixa till slät konsistens. Rör ner Piri Piri,
soltorkade tomater, limesaft, och smaka av
med salt. Serveras varm eller rumstempererad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar