fredag 12 mars 2010

Gorgonzola-biffarnas fredag!

Efter att varit ute och fotot systrarna Hägerström,
var magen så hungrig att den knorrade... Men att
fota dessa båda underbara tjejer är en ren fröjd.
Håll ut det kommer mera...
Det var inte vilket frdagsmys som helst, för mannen hade
äääääntligen kommit hem efter att varit iväg på jobb i ett
antal dagar. Vilket var hur mysigt om helst. Å så hade han
med sig en fantastiskt god ost...Reypenaer. Med lite kex och
skogsbärsmarmelad till osten satt det såååå perfekt innan
maten som blev Gorgonzolabiffar med klyftisar.


Gorgonzolabiffar 4 personer
400 gr nötfärs
1 gul lök finhackad
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
1 ägg
4 msk gorgonzola
Sås:
3 dl grädde
1 dl chilisås
2 msk dijonsenap
8 skivor rökt skinka
riven ost
Gör så här:
Blanda köttfärs, med gul lök, och kryddor. Forma 8 små biffar.
Gör ett hål i biffen och lägg i 0,5 msk gorgonzola. Linda in
biffen i skinkan. Stek dem lägg så det får färg. Lägg dem i
en ugnsfast form och häll såsen runt omkring. Strö riven
ost över biffarna. In i ugnen på 225°C i 15-20 minuter.
Servera med klyftpotatis och en god sallad.

(Jag fick ta ädelost, då gorgonzolan var slut, men det funkade lika bra)

Innan maten smaskade vi på skogsbärs marmelad och kex och
den underbart goda osten Reypenaer.

Utskriftsvänlig version - Klicka här

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar