Svärmor och svärfar kom med färska frallor och vi åt en
härlig långfrukost medans värmen steg utanför fönstret
och termometern steg mot 17 grader i solen... En helt
ljuvlig vårdag hade vi här på västkusten. Nu är äntligen
våren här och ett gott vårtecken är när sopbilarna far
runt på våra gator och sopar upp all grus som
vintern har bidragit med... det är vår det!
Eftersom det var våffeldagen också, kunde vi ju inte
undvika en våffla dagen till ära. Så efter en promenad
ner till Breareds torg och Lilla Träslöv Finbageri
smaskade vi i oss nygräddad våffla med kaffe.
Helt ljuvligt!
Har ni också ätit våffla idag?
Kanske har du något bra recept på frasiga
och lätta våfflor?
Jag är i stort behov av ett gott och bra våffel recept...
Jag har självklart oxå ätit våfflor idag och de blev supergoda. Receptet hittat du på min blogg.
SvaraRaderaHej Madde. Jag gör alltid min farmors frasvåfflor som jag tycker är mumsiga. Testa! Kramar Helen
SvaraRaderaFarmor Karins Våfflor
2 ägg
2,5 dl mjölk
2,5 dl mjöl
1,5 tsk bakpulver
75 g smör
Vispa ihop äggulor, mjölk, mjöl, smält smör och bakpulver. Vispa äggvitorna i en annan bunke och vänd ner dem till smeten.
150 g smält smör
SvaraRadera4 dl vetemjöl (alt. 50% grahamsmjöl)
2 tsk bakpulver
1 krm salt
3 dl vatten
2 dl mjölk
Fick receptet av lillasyrran och detta ärmitt nya favvorecept. De blev riktigt frasiga. Och jag tror det var just att de inte innehöll ägg som gjorde det.