torsdag 25 mars 2010

Glimmergatans kyckling i ett jehu!

Glimmergatans kyckling i ett jehu!

För 6 pers


6 st kycklingfiléer som delas på längden

Blanda:

3 dl vispgrädde

2 dl creme fraiche

Salt o peppar

Blanda i:

½ dl kinesisk soja

1 msk balsamvinäger

1 knippe hackad persilja

2 pressade vitlöksklyftor

Lägg filéerna i en ugnsfast form. Häll över blandningen och låt stå över dagen.

In i ugnen ca 200° i ca 40 min.

Serveras gärna med pressad potatis och en grönsallad!


Utskriftsvänlig version - Klicka här!



I köket huserade Jonas och Annelie glatt, och jo´ni

hörde inte fel... De var i köket och kockade maten,

även om några inte tycks se till dem, där särskilt ofta.

Maten var fantastiskt god, så att de inte skulle vara

så värst duktiga i köket, är verkligen nåt som de bara

tror själva. Vi andra tycker något annat :-)

Tack för en mysig kväll...Jonas, Annelie, Jennie å dom!


Osså Kladdkakan till dessert:

Gå till närmsta snabbköp och köp en Frödinge

kladdkaka i frysdisken. Låt tina i ca 1,5 timme.

Serveras med vispgrädde – MUMS



Vintips!

Vi fick några otroligt goda viner, som jag

bara måste tipsa er om.

Campolieti (Nr 6792) Italien, Valpolicella Classico

87 kr på Systembolaget

Kryddig smak med fatkaraktär, inslag av körsbär,

torkade tranbär, choklad och vanilj.

Passar till gris- och lammkött.

Hubert Beck Gewurztraminer (Nr 4592) Frankrike, Alsace

89 kr på Systembolaget.

Torrt, kryddigt, druvtypiskt vin med sötma, inslag av honung,

litchi, rosor och persika.

Passar till fisk eller ljust kött, gärna med asiatiska inslag,

eller till kittostar.

7 kommentarer:

  1. ha,ha,ha
    Tack sa ni ha allihopa för god mat och trevligt sällskap!
    Å roligare ska det minsann bli... :-)
    Kramar/ Jennie å dom

    SvaraRadera
  2. Oj, vilken smarrig middag! Jag brukar göra en liknande kycklingrätt och den är ju bara såå god och så enkel att göra. Frödinge Kladdkaka är perfekt när man inte har tid att baka. Det blev en sådan hos oss i söndags när vi skulle kolla på bandyfinalen.

    SvaraRadera
  3. Vilken härlig kväll! Och visst är Campolieti gott, fick det av mina söner i födelsedagspresent i form av en buteljflaska härom veckan :-)! Dom vet att mamma är torsk på Italienska viner ;-)!

    SvaraRadera
  4. Härligt recept! Den kycklingen går inte av för hackor, grymt gott ju!

    SvaraRadera
  5. Tack själva våra härliga o goa gäster!!
    Kram från Breared :-)

    SvaraRadera
  6. Kycklingen är ett kanonrecept men jag brukar göra såhär: Lägg kycklingen i marinaden (balsamvinäger etc) över natten.Vid tillagning:Kyckling+marinad i ugnsfast form och häll på grädde och creme fraiche och in i ugnen. Kycklingen marineras bättre utan mjölkprodukterna:-)

    SvaraRadera
  7. Ska testa detta nästa gång! Tack för tipset!
    //A Glimmergatan

    SvaraRadera