Ett stort TACK till alla som lovordar bloggen, både här i form av kommentarer och som jag träffar på stan! Både från er jag känner, med också från er som inte känner mig, och ändå vågar er fram och ge mig lite feedback. Det värmer verkligen! Många kramar till er alla!
Ha en härlig söndag allaihopa, så lovar jag att titta in lite senare och berätta om vår mys-söndag!
Kasslergratäng med ris, purjo och champinjoner
Koka ris 3 dl ris och 6 dl vatten + salt och peppar
Skär kassler i bitar
Skiva purjolök
1 burk champinjoner eller 10 st färska i skivor
Sås:
3 dl grädde
1 dl majonäs
1-1,5 dl chilisås
Krydda med salt, peppar, paprikspulver, cayennepeppar efter smak
Blanda samman ris, kassler, purjolök, champinjoner.
Lägg i ugnsäker form.
Häll över såsen.
Strö över riven ost, gärna någon lagrad.
1 paket smulad mozzarella
In i ugnen 225 grader i 15-20 min.
Servera med smarrig sallad!
Yammie, yammie....
Det lät gott!! Perfekt att ladda lite lådor. Får det nog bli i veckan!
SvaraRaderaSpar receptet, har kassler i frysen som jag vill göra något gott med
SvaraRaderaTack för middags tipset !!
SvaraRaderaKassler gratängen var mumsfillibabba ;)
Supergod, tack snälla för alla goda recept. Länkar till dig genom detta recept på min blogg.
SvaraRaderaKram
Hej, tänkte prova göra denna rätt i veckan. När du har 3dl ris, hur mycket kassler tar du då? Mvh Cecilia
SvaraRaderaHej Cecilia!
RaderaJag gillar ju när det är mycket "kött". Så jag skulle rekommendera att ta 600-800 gr kassler. Lycka till! Kram Gourmetmorsan
super god gratäng, kommer jag att göra många gånger.
RaderaHa ha sitter precis och tittar på 4:an tyckte att jag kände igen dig.
SvaraRaderaHar ju din kasslergratäng inlagd på favorit länk på datorn.
Har gjort den några gånger och jäklar va bra de är att slänga ner i matlådan till jobbet.
Kul att se dig live på tv.