man sitter och äter i flera timmar...och man kan variera i det
oändliga, Sedan äter man sig helt proppmätt så det knappt går
att få ner en bit till... men så ligger där några ynka bitar kvar
så "offrar" man sig. Åh så fortsätter det så... Sedan är man
så mätt så man knappt kan röra sig, men det är det värt...
och uppskattas bland gästerna kan jag lova! Här kommer
våra tapasrätter som stod på bordet denna påsken!
Chorizo som stekt i tunna skivor.
Quesadillas
Ta fram tortillabröd och bred på getost och lägg på salamiskivor.
Stek lätt i stekpanna. Skär därefter upp i tårtbitar.
Lägg ut serranoskinka eller procuitto på ett bakplåtspapper.
Skär mozzarella i kivor och lägg ovanpå skinkan.
Bred över pesto över osten och strimla soltorkade tomater över.
Rulla sedan försiktigt ihop till en rulle.
Mozzarellastubbarna
Chorizosalami eller annan god salami
Köp en god pesto på burk. Lägg en klick på en skiva bresola.
Rulla ihop. Lägg på fat och strö över pinjenötter.
Baconlindade dadlar.
Köp dadlar och snurra en baconskiva runt. Stek dem i ugnen i
ca 20 minuter på 225 grader eller tills de fått fin färg.
Cocktailkapris, finns att köpa på burk.
Melon och blandsallad
Åh så givetivs massa goda ostar och kex. Förslag på ostar är
gorgonzola, smakrik brieost, ädelost och så gärna någon
färskost.
Goda viner som passar till tapas!
Allegro Primitivo Italien (nr 32412) 69 kr
Mycket fruktig, aningen syltig smak med inslag av
mörka körsbär, lakrits och färska örter.
Peña Tejo Crianza (nr 22698) 69 kr
Kryddig smak med inslag av fat, körsbär, hallon,
vanilj och kakao.
mörka körsbär, lakrits och färska örter.
Tapas är bland det bästa jag vet. Oj, vad mycket gott du hade... Rullarna med parma och mozarella ska jag absolut prova!
SvaraRaderaVilken tapasbuffé! Köpte Allegro Primitivo för den coola flaskans skull (den galma såg iaf ut som en hårsprayflaska)och sen visade det sig att vara gott dessutom.
SvaraRadera