lördag 3 april 2010

Påsk-kaka till kaffet!


Den här kakan är populär både bland vuxna och barn.
Kladdkaka i botten med en chokladkräm... Smaskens!

Påsk-kaka
18 st 160°C i 15 min

2 ägg
3 dl socker
1,5 tsk vaniljsocker
1 krm salt
4 msk kakao
1,5 dl vetemjöl
100 gr smör

Vispa ägg och socker pösigt. Smält smöret.
Blanda i vaniljsocker, vetemjöl, salt, kakao tillsammans
med det vispade ägget och sockret. Tillsätt slutligen smöret.
Häll smeten i formarna och ställ in dem i ugnen på 160°C i 15 min.
Ta ut dem och låt svalna.

Glasyr:
100 gr smör
4 msk socker
2 tsk vetemjöl
4 tsk kakao
1 dl grädde
1 dl mjölk

Häll alla ingredienserna till glasyren i ken kastrull.
Låt det koka tills det tjocknar. Låt det sedan svalna.
När du tagit ut kakorna, sjunker de i mitten. När glasyren
svalnat så häll den i mitten på kakan.
Ställ dem sedan på bricka i frysen, så inte glasyren rinner ut.
Garnera när de ska serveras med en gul påskkyckling och
en klick grädde. Ska ätas kalla...

Glad Påsk!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar