... men ännu har termometern endast kommit upp i 12 grader.
Å det ska bli 17°C kl 14.00 idag! Då tänkte jag göra en
rabarberpaj och inte vilken som helst utan Gamlamormor
Margits rabarberpaj! Det är ett recept som jag misstänker
har hängt med länge. Ett gammal beprövat som smakar
ljuvligt! Det får det bli till fika på altanen i eftermiddag
serverat med vaniljglass....Dejligt!
Gamlamormor Margits rabarberpaj
200°C 30-40 min
Pajdeg:
2,5 dl vetemjöl
100 gr smör
2 msk socker
2 msk kallt vatten
Fyllning:
100 gr riven mandelmassa (Lägges i botten på pajformen)
7-8 dl rabarber
1 dl socker
1 tsk vaniljsocker
2 dl creme fraiche
Gör så här:
Kör alla ingredienserna till pajdegen i en matberedare.
Tryck ut i pajform. Ställ i kylen medans du blandar
fyllningen. Riv mandelmassan. Strö den över pajdegen.
Skala och hacka rabarberna i bitar. Lägg ovanpå
mandelmassan. Blanda socker, vaniljsocker, creme fraiche.
Häll blandningen över rabarberna.
In i ugnen på 200°C i 30-40 min. Servera med vaniljglass!
Underbart gott med rabarberpaj och värme! Fram med våren nu!
SvaraRadera