fredag 9 april 2010

Sallad med sparris, räkor och pepparrot!


En härlig vårsallad som både kan ätas som en större sallad
som kvällsmat eller som förrätt när det nalkas vårfest!
En härlig smak där pepparrotsdressingen ger en härlig sting!

Vårsallad med sparris, räkor, och pepparrotsdressing!
4-6 portioner

250 gr färsk sparris
500 gr räkor med skal
Blandsallad
Cocktailtomater
Mango i bitar, funkar med fryst

Pepparrotsdressing:
1 dl creme fraiche
2 msk mjölk
2-3 msk riven pepparrot
1 msk pressad citron
2 tsk flytande honung
salt och svartpeppar

Krutonger eller rostad ciabattabröd
olivolja och flingsalt

Gör så här:
Skär bort den nedersta delen av sparrisen. Koka sparrisen i
lättsaltat vatten, 4 minuter. Spola i iskallt vatten och låt dem
torka på en handduk. Skär sparrisen i 3 cm stora bitar.
Strö över lite sallad på varje tallrik. Lägg därefter på sparrisen.

Skala räkorna. Blanda dressingen. Blanda räkorna med lite av
dressingen. Lägg räkorna på salladen och lägg på lite mango
och tomater. Ringla ytterligare lite dressing över salladen.
Salta och peppra.
Skär långa och tunna skivor av ciabattan och stek i olivolja och
strö över flingsalt.

Servera sallad och några skivor bröd!





1 kommentar:

  1. Oj, vad gott. Ingredienser precis i min smak. Det här ska jag absolut prova!
    Ha en bra kväll!

    SvaraRadera