Det har varit två veckor utan onsdagspasta, så ikväll var det bara ett måste! I rasande fart slängde vi ihop en pasta som verkligen satt där den skulle
Basilico & Pinoli pasta med prosciutto
2 personer
1 pkt färsk tortillini med smak av basilika, pesto, pinjenötter
1 näve ruccula
8 coktailtomater
1 dl finriven parmesanost
0,5 dl pesto (färdig typ Barillas) + 0,5 dl olivolja
200-300 gr prosciutto
1 kruka färsk basilika
Gör så här:
Koka pastan enligt förpackningen. Blanda peston med olivolja så den blir lösare i konsistensen. Lägg ruccula i botten på tallriken. Lägg på den kokta pastan. Toppa med prosciutto, parmesan och basilika. Lägg på tomaterna och till sist ringla över peston.
Prego!
Giovanni Rana pasta
...å så ett glas rött till det hela!
Alaja, Spanien 67 kr
Perfekt god och snabb pasta! Ser väldig gott ut! Såg precis upplösningen på halv åtta och tyckte synd om kvällens värdpar att de fick så dålig poäng. Skulle aldrig våga vara med!
SvaraRaderaTack för underbart recept till vår onsdagspasta
SvaraRaderaKram Emma & Freddan
Hej Emma och Fredrik!
SvaraRaderaNi håller fortfarande onsdagspastan vid liv?!?:-) Visst är det mysigt?
Ett sånt härligt break mitt i veckan...Hoppas kunna ge er fler härliga pastarecept framöver :-) Sköt om er! Kram Gourmetmorsan