måndag 21 maj 2012

Picklade rabarber och sommar

Helt galet! Här på västkusten har vi världens högsommar. Nu är det 20 grader och klockan är snart 21.30! Visst är det otroligt? Har precis kommit in efter en härlig kvällspromenad utmed Getteröns badvikar, och man kan inte annat än säga att man har det såååå otroligt fint runtomkring oss nu. Träden är härligt gröna och växerna frodas för fullt. Idag har det verkligen varit rena rama medelhavsvädret, solsken, åska och regnskurar, som har gått så fort över så man knapt hunnit blinka...  ;) I helgen som var blev det grillning på menyn och jag testade att göra picklade rabarber som jag serverade till den grillade köttbiten. Riktigt gott och ett annorlunda grilltillbehör. Inspirationen fick jag av Lisa Lemkes nya kokbok "Till Sommaren. Mat för många" som jag har blivit helt förälskad i. En sådan fin kokbok som man kan sitta och titta i och bli inspirerad av i timmar. Boken kan ni köpa här!

♥  Bon appetit

Picklade rabarber
6 portioner
100 gr rabarber
0,5 dl ättiksprit
1 dl strösocker
1,5 dl vatten
Gör så här:
Skär eller riv så rabarberna blir i tunna strimlor. Funkar med en osthyvel som river.
Koka uåå ättiksprit, vatten och socker. Låt sjuda tills sockret har lösts upp. Lägg ner rabarberna och sätt på locket och dra kastrullen åt sidan. Låt stå tills vätskan har svalnat. Häll över i rengjord burk och rabarberna håller i ca 10 dagar i kylskåp.



5 kommentarer:

  1. Åh så många goa recept du bidrar med! Just nu är jag i flyttagen men snart, väldigt snart ska jag testa en hel del av det jag hittat hos dig!

    Vilken härlig inspiration jag får av din blogg! Underbara bilder och härlig personlig text - och så allt det där smaskiga....yummie...
    Kram

    SvaraRadera
  2. Det lyder rigtigt lækkert, det er også godt med lidt syre til grill maden. Det vil jeg prøve, tak for tippet!

    SvaraRadera
  3. Vilket intressant recept! Härligt med det fina vädret ni har :)

    SvaraRadera
  4. Spännande, det blir att testa det till helgens grillat.
    Hoppas ni har härligt väder idag, här åskade det rejält på morgonen.
    Kram

    SvaraRadera
  5. Ska bli spännande att prova en ny rabarberrätt. Gjorde chutney av rabarbern förra året som vi åt till grillat.
    Tack !
    // Lena

    SvaraRadera