onsdag 8 oktober 2014

Onsdagpasta med köttfärs och baconsås!






































Hej svejs på er!

Hur har ni det i vårt avlånga land? Känns som hela Sverige har fått känna på regnskurarna idag som vi på västkusten fick imorse tillsammans med värsta åskovädret. Det var galet många smällar och massa blixtar som startade upp morgonen här hemma. For upp som en yr höna ;-), och hade någon sett mig hade de nog fått sig ett gott skratt. Nog sjutton är det inte vanlig med åska i oktober, eller? Men det var så mysig att veta att vi hade 30 minuter kvar innan vi skulle upp och det var härliga att få dra täcket om sig och ligga och lyssna på smattret mot rutan och mullret utanför. 

Sedan var det fullt ös med jobba och simskola för att sedan slå sig ner och njuta av lite härligt god onsdagspasta. En favvo i lite ny tappning. Det är bara att sätta fram maten så fort vi bara kan efter simningen, annars känns det som vi lätt får sovande barn vid matbordet ;-) 


  Härlig onsdag på er!




Pastarullar med köttfärs och baconsås
1 form

1 förpackning färska lasagneplattor 
6-8 dl färdig köttfärssås
1 ask cocktailtomater, halverade
3 st vårlök i bitar
1 pkt mozzarella
Ostsås:
4 dl vispgrädde
100 gr mjukost, baconsmak
2 dl riven ost
salt och peppar
Gör så här:
Sätt ugnen på 225°C.
Börja med köttfärssåsen. Låt gärna svalna. Gör sedan ostsåsen, häll upp grädde i en kastrull. Häll över mjukosten och den rivna osten. Låt de sjuda ett par minuter, smaka av med salt och peppar. Ställ kastrullen åt sidan. 
Tag ett ark lasagneplatta och klicka över köttfärssåsen, tomater, och vårlök. Rulla ihop och lägg i en ugnsfast form. Häll över ostsåsen, och toppa med mozzarellan överst.
Gratiner i ugnen i ca 20 min, eller tills den fått fin färg. Servera med en härlig sallad.

2 kommentarer:

  1. Mums, nu blir jag ju hungrig trots att vi åt härliga hamburgare ikväll. Så kul när man hittar lokala leverantörer av kött från djur som betat på ängarna här i krokarna.

    Tack för alla härliga recept!
    Kram
    Suz

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack Suz! Hamburgare är ju verkligen inte fel det heller :-)
      Kram Gourmetmorsan

      Radera