torsdag 19 augusti 2010

Testalagarnas Tortillatårta!

Den här rätten är verkligen superbra då den passar många
olika tillfällen och lagas hyfsat fort. Passar perfekt som
kvällsmat, bjudrätt eller som lunch.
Victoria på Matplatsen anordnar en testlagar-tävling,
som jag tänkte kunde vara ett roligt inslag. Det hela
gick ut på att alla lagar ett och samma recept, men
hur man sedan presenterar rätten är själva tävlingen...
Till min tortillatårta serverades en härlig sallad, guacamole
och salsa! ...och den här bilden fick bli mitt tävlingsbidrag!
Jag gick loss på temat mexikanskt, med kaktus, hatt och
rutig duk!


TORTILLATÅRTA

En tårta räcker till 4 personer

4 st tortillabröd (tex Old El Paso Soft Flour Tortillas)
2 st kycklingfiléer
1 st gul lök
1/2 stor purjolök
100 g champinjoner
smör att steka i
1,5 msk jalapeños, hackade
1/2 burk Thick´n Chunky Salsa
100 gram philadelphiaost
15 st svarta oliver
1-2 dl riven ost

Sätt ugnen på 225°C. Skär kycklingfiléerna i små tärningar, tärna löken, strimla purjolök och skiva champinjonerna. Stek kycklingen i smör. Tillsätt lök och champinjoner och låt fräsa. Blanda ner jalapeños, salsa och philadelphiaost. Smaka av med lite salt & peppar.

Lägg tortillabröden med fyllning emellan (som en tårta) på en plåt med bakplåtspapper. Täck även det översta lagret med fyllning. Garnera med oliver och strö osten över. Gratinera ca 15 min i ugnen tills tårtan blivit genomvarm och osten fått fin färg.

Vi serverade med salsa, guacamole och en blandad sallad till.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar