Det blev ingen trädgårdsdag för mig igår
Ikväll blir det onsdagpasta, på något riktigt gott som finns i havet...
Fläskfilé, bacon, lök och svampgratäng!
Ingredienser:
600 g fläskytterfilé alt. fläskfilé
1 pkt bacon
1 liten purjolök
färska champinjoner ca 10 st
4-5 dl vispgrädde
3-5 msk sötstark senap
1,5 vitlöksklyfta
2-3 msk kalvfond
2 dl riven riven ost
Rosmarin, torkad
ev smör till stekning
Gör så här:
Klipp baconet i små bitar och bryn lätt. Skär purjolöken i skivor och bryn den oxå!
Skiva och stek svampen i samma panna som baconen utan att diska den först.
Skär fläskytterfilén i 2 cm tjocka skivor. Bryn dem på båda sidor och krydda med salt och peppar.
Lägg svamp, purjolök och bacon i botten på en ugnsfast form, sedan köttet.
Vispa ur stekpannan med grädden och tillsätt senap, vitlök och kalvfond.
Salta och peppra och smaka av med rosmarin.
In i ugnen på 225 grader i 15 min, tills gratängen blir varm.
ser jättegott ut!
SvaraRaderaDet var gott! Men 5msk senap? Kan det stämma? Jag tog 3msk eftersom det var det som fanns kvar och jag tyckte det smakade för mycket senap, hur blir det då med 5? Känns mer rimmligt med 5tsk eller?
SvaraRaderaHej Anonym!
SvaraRaderaDet ska vara 5 msk, men det beror troligtvis på vilket märke av senap. Sedan också hur mkt man tycker om senap :-) Tur att du minskade på din mängd! Ska ändra så andra är observanta när det lagar rätten. Tack för din kommentar! Kram Gourmetmorsan
super gott......
SvaraRadera