torsdag 31 mars 2011

Onsdagspasta med kräftor!







































Ja det blev onsdagspasta på kräftor igår, och en riktigt fullträff! Tidigare på dagen besökte jag Fiskexporten för att inhandla de små rackarna, som var otroligt fina! Det sägs ju att den bästa tid för skaldjur är ju faktiskt nu! Så slå till, vet ja´!  Kommer definitivt att göra denna rätten igen, och skulle man vilja, går det säkert lika bra att ersätta kräftorna med räkor. Det är nog inte fel det heller! Det brukar ju inte bli så mycket pasta på fisk och skaldjur, men nu baskemej får det bli lite ändring på den saken framöver! Ikväll kommer  det nog vara en trött brud som hamnar i soffan efter första dagen på jobbet. Ska se till att det blir mannen här hemma som står för kvällens middag! Ska bli spännande att se vad han hittar på? ;) Vad tippar ni att det blir?  Ha en underbar torsdag alla bloggläsare! 




Spaghetti med kräftor, tomat och vitlök


4 personer
12 st havskräftor5 msk olivolja
3 st vitlöksklyftor
1 st röd chili
2 dl vitt vin
4 dl vatten

1 dl creme fraiche
Maizena för redning
Salt/peppar/socker/Chili Explosion eller annan chilikrydda
12 st körsbärstomater
1 kruka bladpersiljaSpaghetti:500-600 g spaghetti

Garnering:
Bladpersilja
Riven parmesanost




Gör så här: 
Värm upp oljan i en stekpanna, gärna stor.
Dela vitlöken, tryck till den lite med handen och fräs sakta i oljan.
Hacka  röd chili och tillsätt i pannan.
Lägg kräftorna i oljan med skalet på.
Tillsätt vinet och låt det ta smak i ca en halv minut.
Häll sedan i vattnet.
Låt det få ett uppkok innan du tar upp kräftorna ur panna, och lägger på ett fat.
Dela körsbärstomaterna och lägg i pannan.
När tomaterna mjuknat lite kan du pressa sönder de lite med en gaffel så att de blandas ut mer med såsen.
Koka upp pastavatten och lägg i spaghettin, låt koka enligt anvisningar på förpackningen.
Tillsätt persiljan till pasta såsen samt creme fraichen. Red med maizena för lite tjockare sås.
När pastan är klar häller man över den i stekpannan där såsen kokats.
Blanda och strö över resterande mängd persilja.
Lägg upp pastan på tallrik, och garnera med persilja och riven parmesan. Toppa med kräftorna. 









































Det här kallar jag lyx i vardagen :)  Lovely! 




Måste bara slå ett slag för ett gott vitt vin oxå, som heter
Valle Perdido Vineyard Selection Chardonnay 
(nr 6004) 
Torrt, Fylligt och  Smakrikt 
87 kr/flaska







2 kommentarer:

  1. Är det så, att bästa tiden för skaldjur är nu? Visste inte jag. Fast jag tycker iofs alla tider är bra skaldjurstider ;-) Men visst kan man tänka sig det, innan värmen kommer att de är som bäst nu. Gott är det som sagt alltid!

    SvaraRadera
  2. Ser underbart gott ut!!! Skaldjur i alla former är favorit hos Oss!

    SvaraRadera