onsdag 13 juli 2011

Onsdagspasta med risoni och salsiccia och basilikagremolata!

Hallå på er där ute i sommarsverige och kanske rent av utanför Sveriges gränser också;) Nu är vi halvvägs in i veckan och allt går med rasande fart! Jag vet inte om det spelar någon roll om man jobbar eller har semester...tror nog att dagarna är fulltecknade ändå! Fast glöm inte av att ta er tid att bara få vara också när det är semester... tror vi ibland måste försöka att inte ha dagarna fullspäckade...vi behöver ladda batterierna lite också!
Ikväll vankades det onsdagspasta och det gick undan... hade inte särskilt stor lust att stå inne i köket, när solen lyckades titta fram nu ikväll! Så det blev risonipasta med stekta salsicciakorv och basilikagremolata! Smarrigt blev det trots den ynka tiden jag befann mig i köket ;)


Risonipasta med stekta salsicciakorv och basilikagremolata

4 personer

1 liten gul lök
Smör att steka i
4 dl risoni (typ av pasta)
8 dl hänsbuljong
salt och nymald svartpeppar
Stekt salsicciakorv i bitar

Gremolata
1 knippe basilika
2 msk rivet citronskal eller lite pressad citron
1 vitlöksklyftor, pressade
1 dl olivolja, funkar också med olivolja som
är smaksatt med citron
salt och peppar

Den ljuvliga basilikagremolatan gör att hela rätten lyfter ett antal steg...

Blanda alla ingredienserna till gremolatan. Låt vila några minuter.
Stek löken, tillsätt risonin och hälften av hönsbuljongen. Låt koka
sakta och under ständig omrörning. Späd med mer hönsbuljong.
Var nog med att pastan inte blir överkokt. Smaka va med salt och
peppar.
Lägg upp på fat och droppa över gremolatan. Servera med proscuitto
och sallad.

1 kommentar: