onsdag 5 maj 2010

Italienskt bjudbröd...Voila!

Det här underbart goda italienska bjudbrödet fann jag hos
Matplatsen och var bara tvungen att prova för det såg så gott
ut, och det var det verkligen. Har redan hunnit med att göra
det två gånger med stående ovationer från övriga runt bordet.
En riktig höjdare! Åh så enkelt att göra! Kommer bli flera
gånger om, kan jag säga redan nu...

Italienskt bjudbröd

Till ett bröd (ca 4 port) behövs:
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
10 soltorkade tomater
500 köttfärs
smör att steka i
1 burk krossade tomater
2 msk torkad basilika alt. en kruka färsk
1-2 tsk salt
peppar
en nypa socker
1 dl blandade oliver utan kärnor
125 g mozzarella
150 g riven ost (gärna med mycket smak)
1 lantbröd el liknande (runt eller avlångt)

Hacka lök, vitlök och tomaterna. Stek färsen med löken och tillsätt sedan krossade tomater, soltorkade tomater och basilika. Låt sjuda 10 min. Smaka av med salt, peppar och socker. Ställ åt sidan och låt svalna något.

Skär av ett lock på brödet och gröp ur det till sdet återstår en kant på ca 2 cm runtom. Hacka oliverna och skär mozzarellan i bitar. Blanda ner riven ost, mozzarella och oliver i köttfärsblandningen och fyll brödet med detta. Lägg på locket och slå in brödet i aluminiumfolie. Grädda i 175 C ca 30 min tills det är genomvarmt.

Servera med en god blandsallad med mango, tomat, gurka oc några droppar olivolja och italiensk salladskrydda!

Utskriftsvänlig version, klicka här!



1 kommentar:

  1. Jag såg också det receptet på Matplatsen och hade tänkte provat, men inte blivit av. Det ser ju hur gott ut som helst.

    SvaraRadera