fredag 20 augusti 2010

Bärpaj!

Det har ju verkligen funnit gott om bär i år, och snart mognar
björnbären oxå! Då blir det alltid en paj eller två...
Nu måste jag snart börja tänka på att dra ner på de där
godsakerna... Men nu har man ju kommit in i vardagslunken
igen, efter semestrar, så det har faktiskt blivit lite fler lång-
promenader... å tur är väl det ;)
Men här kommer en underbart god bärpaj, som funkar
diverse olika bär!

Bärpaj

175 gr smält smör
1 dl socker
0,5 tsk bakpulver
3 sl mjöl
En aning salt
1,5 dl havregryn alt flagad mandel
Margarin

Bär + socker

Gör så här:
Sätt ugnen på 200°C.
Smält smöret och låt det svalna en aning.
Rör ihop socker, bakpulver, mjöl och salt.
Tillsätt sedan smöret. Häll smeten i en pajform.
Strö över bären. Strö över havregryn alt. flagad mandel
ca 1,5 dl. Skiva margarin med osthyvel och
lägg och så det täcker bären.
In i ugnen i 25 min på 200°C.


2 kommentarer:

  1. Åh så gott! Färska bär är ju såå gott! Och för att inte tala om, roligt att baka med! :)

    SvaraRadera
  2. Så sugen man blir! Ska sätta in våran i ugnen nu!
    Testar med rabarber i min!

    SvaraRadera