måndag 30 augusti 2010

Favorit i repris! Fläskfilégryta!


Jag har verkligen kommit in i ett stimm vad det gäller
kantareller... men just nu finns det ju bara så gott om det! Så
det blir gärna en av favorit ingredienserna just nu. Fast ut och
plockat några har det tyvärr inte blivit :( Men jag har varit
ute och plockat mycket annat. Idag blev det en runda i
björnbärs snåren igen... En helt vindstillakväll, solen sken,
och INGA mygg och bara ängar runt omkring... tror ni jag
trivdes! Skulle nog kunna stannat ute hur länge som helst!
Det är rogivande det! Här kommer iallafall en repris på en
mycket omtyckt fläskfilégryta med lingon och som sagt
kantareller! Try it!


Fläskfilégryta med lingon och kantareller
4 portioner

600 gr fläskfilé
2 lökar (Hackas)
200 gr färska kantareller
1/2 msk soja
1/2 tsk svartpeppar
1 1/2 msk kött och vinfond
4 dl matlagningsgrädde
2 msk lingon (gärna rårörda lingon)
Färsk timjan vid servering, torkad går också bra.

Stek köttet i bitar, och bryn löken. När köttet
fått fin färg, häll på de andra ingredienserna
och låt puttra en stund. Servera med ris, pasta
eller någon typ av potatis och sallad!
Garnera med hela lingon som ni hittar i frysdisken
innan servering!

3 kommentarer:

  1. Gott, jag blir så avundsjuk på alla dessa kantareller ;)Vill ha!!

    SvaraRadera
  2. Gott det ser ut. Kanske blir en bra söndagsmiddag för jag tror jag har några kantareller i frysen...

    SvaraRadera
  3. Ja, gud så gott det låter! Detta får det bli någon dag.

    SvaraRadera