lördag 16 juli 2011

"Saft, saft, jordgubbssaft...bättre saft har ingen haft!"

God Morgon på er alla sommarbloggläsare! Vilken start på dagen...! De andra sover fortfarande och jag kan tassa runt här hemma alldeles själv och bara njuta av tystnaden. Det är verkligen härligt tycker jag! ;) Lika härligt är det när det fullkomligt exploderar energi från lillkillen och man kan tro att vi leker "hela havet stormar" . Det är kontraster det ;) Strax ska jag ta mig en kopp kaffe och slå upp dagens tidning och njuta lite till! Men innan dess vill jag passa på att ge ett litet tips, som bör göras pronto, då de svenska bären börjar ta slut i våra land. Nämligen jordgubbssaft! Jag fick gjort en sats häromdagen, och det är ju verkligen svensk sommar det!
Eller vad säger ni?


Ha en underbar lördag på er!

Svensk sommar på flaska!
Jordgubbsaft
Ger ca en 1liter saft
2 liter jordgubbar
4 dl vatten
6 dl strösocker


Gör så här:
Rensa bären, och skölj dem. Koka upp vattnet och lägg i bären. Låt de sjuda i ca 15 minuter. Mosa bären bären efterhand som de sjuder. Häll bärmassan i en silduk och låt de självrinna i ca 40 min.
Häll tillbaka saften i grytan och tillsättt 6 dl strösocker, och låt saften koka ytterligare 5-10 min. Önskar man en mycket söt saft, bör man tillsätta lite mer socker. Skumma av saften och häll sedan upp på flaskor. Låt svalna och förvara saften svalt .

Dripp, dropp, dripp, dropp...Det kan kännas som en evighet innan saften ska bli klar... Men det är värt väntan :)

2 kommentarer:

  1. Hemgjord saft är bäst! Jag "ärvde" en saft-Maja för ett par år sedan och den är så bra.

    SvaraRadera