söndag 20 april 2014

Ljummen krispig sallad med oxfile!





































Vilken påskhelg vi har! Kläderna har fått åka av och den vita vinterhuden har fått chansen att ändra nyans ;-) Det är ju extra lyxigt att det dimpt ner lite nya mattidningar i brevlådan dagar som dessa. Liggläge och massa matinspiration är ju inte helt fel ;-)
Påskafton firades hos vänner och vägen dit gick genom töcken av grillos. Det var så alla bestämt sig för att starta grillen samtidigt. Men det är ju så vansinigt gott med grill! Så jag tänkte tips om ett gott tillbehör till grillningen, ljummen sallad på potatis, morötter, spenat, tomat, fetaost och röd lök. Galet enkelt, men otroligt gott!

Idag blir det utflykt och inte till vilket ställe som helt. Dit vi ska åka har vi tänkt länge, men eftersom det är väldigt poppis har vi tyvärr inte lyckats komma dit och få bord, tills idag. Vart det bär av får ni läsa lite senare!

 

Önskar er en fortsatt härlig påskhelg!
 
 
 
 
Ljummen krispig sallad
Tunnt skivad potatis
Tunnt skivade morötter
Bladspenat
Skivad röd lök
Coktailtomater
Fetaost
Salt och peppar
Olivolja
 
Gör så här:
Skiva potatis och morötter tunt. Lägg dem på en plåt och ringla över olivolja och krydda med salt och peppar. In i ugnen på 225 grader tills de fått fin färg och är krispiga.
Under tiden de går färdigt i ugnen, dela tomaterna, skiva röd lök, fetaost och blanda ihop allt på ett stort fat. När potatisen och morötterna är klart, blanda det med allt på fatet och salta och peppra om det behövs. Servera direkt till det grillade!
 
 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar