torsdag 24 april 2014

Skaldjurslasagne med hummerbechamelle!








































ÄNTLIGEN ONSDAGPASTA! Det var ett tag sedan sist. Men det här receptet har varit värt att vänta på kan jag lova. Så gaaaalet gott! Hummer kanske inte riktigt hör till vardagen, och vill man inte ha det, så går det precis lika bra att ta bort den och öka på med räkor och kräftor istället. Ni gör som ni vill :-)
Receptet är även med i matspalten för Varbergs Posten där ni nu kommer hitta mig också en gång i månaden. 

Men här inne få ni löpande tips och inspiration för kommande middagar, som jag hoppas ni ska tycka om! 

Ses snart igen!



Skaldjurslasagne med hummerbechamelle

4 personer

1 kokt hummer, går att utesluta
300 gr skalade räkor
170 gr kräftstjärtar (i lag) alt. havskräftor.
2 bollar mozzarella

Hummerbechamelle:
4 sharlottenlökar
1 grön paprika
2 msk tomatpuré
1 röd chilifrukt
2/3 zucchini
1/2 knippe dill
1 pkt färska lasagneplattor
2 dl vitt vin
0,75 dl koncentrerad hummerfond
5 dl vispgrädde
2 dl mjölk (3,5%)
Salt, svartpeppar och cayennepeppar.


GÖR SÅ HÄR:
Rensa ur hummerköttet (stjärt och klor) och skala räkorna och ev. havskräftor. Om man önskar färdigskalade kräftor på burk, pressa ur lagen i ett durkslag. Hacka samtliga skaldjur grovt och ställ undan i kylen. Ta gärna lite extra räkor och kräftor om ni utesluter hummern.

Finhacka löken, chilin. Dela paprikan i små kuber. Fräs på i smör och tillsätt tomatpurén. Tillsätt vinet och låt reducera till hälften. Tillsätt hummerfonden, grädde och mjölken. Red såsen med maizena redning så den blir tjock. Smaka av med salt, peppar och lite cayennepeppar. Ställ såsen åt sidan. Hacka dill, zuccinin i halvcentimetershöga kuber. Blanda ut dill och zucchini med skaldjuren. Salt och peppra lite.

Bygg din skaldjurslasagne i en hög form. Starta med ett tunt lager av hummerbechamelle i botten, ett första lager av lasagneplattor, skaldjursfyllningen, plattor, mer bechamelle, plattor igen osv. Avsluta på toppen med ett sista lager hummerbechamelle. Riv sönder mozzarellaost och lägg ovanpå hummerbechamellen. Grädda i ugn i 225 grader i 20-25 minuter. Garnera med lite dill och en härlig sallad!





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar