torsdag 3 april 2014

Ostfyllda kalvfärsjärpar med ratatouille!










































Det går mot helg och imorgon är det redan fredag! Dags att tänka till på vad det ska bli till fredagsmyset. Själv ska jag ute på lite roligheter, men jag testa en smarrig fredagsrätt som jag absolut tycker ni ska laga. Receptet kommer från Allt om mat och är ostfyllda kalvfärsjärpar med ratatouille. Yammie, så gott det blev! Det blir ett kort och koncist inlägg idag, då jag längtar galet mycket efter att hoppa ner i bädden. Kl 4 har varit en magisk tid för en liten tjej att vakna, och sedan har jag haft så svårt att somna om. Så det har inte varit några 8-timmars sömn det sista nätterna. Håll tummarna för att det var nåt tillfälligt ;-)

♥ Natt-i-natt-i på er!






Ostfyllda Kalvfärsjärpar
4 personer

500 gr kalvfärs (eller bland- eller lammfärs)
2 äggulor
1,5-2 dl vispgrädde
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
125 gr cambozola

Ratatouille

1 liten aubergine
1 squash
500 gr krossade tomater
1 röd paprika
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 tsk salt
1 tsk socker
1 tsk timjan
1/2 tsk sambal oelek

Gör så här:
Hacka löken och skär vitlöken i skivor.
Skär resten av grönsakerna i 2 sm stora bitar.
Hetta upp olivoljan och stek löken och vitlöken i stekpanna några minuter. Lägg över i en gryta. Stek därefter aubergine och squash och till sist paprikan. Häll över tomaterna och kryddorna. Låt koka under lock ca 20 minuter. Rör om då och då.

Kalvjärpar: Blanda färsen med salt och peppar och äggulorna. Tillsätt grädden. Skär bort kanten på osten och skär den i 8 bitar.

Dela färsen i 8 delar. Platta till en bit färs i den blöta handen, lägg i en bit ost i mitten och forma till en oval järpe runt osten. Gör likadant med resten av färsen.

Hetta upp smör i stekpanna och sänk värmen och stek hälften av järparna runt om på medelvärme i 5-7 minuter.

Servera med ratatouille och klyftpotatis eller färsk pasta.






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar