Det grejas och fejas för fullt i vår trädgård som äntligen börjar ta form efter vinterns utbyggnad...Ska ta lite bilder och visa er senare hur resultatet blev.
Jag har aldrig haft någon vidare bra skjuts på mina rabarber. Jag tror det varit helt fel placerade, så i höstas flyttade jag dem, och nu kan vi snacka att de trivs
Rabarberpaj som är en sommarhit 2011
100 gr smält smör
3 dl socker
1,5 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
1/2 tsk bakpulver
5 msk kokos
2 ägg
5 normalstora rabarberstjälkar
Gör så här:
Smält smöret och rör ihop alla ingredienserna.
Skär rabarberna i stubbar och täck botten på pajformen. Är rabarberna lite sura, stö över lite extra socker. Bred över smeten över rabarberna, och in i ugnen på 175°C i 30 min. Pajen ska vara döbakt!
Servera med glass eller vaniljsås!
Det där såg ju riktigt gott ut;)
SvaraRaderaHa en bra dag i solen...
Kramar Victoria www.victoriasprovkök.se
Älskar kokos. Rabarberdille. Ska absolut testa!
SvaraRaderaFår allt ta och testa den
SvaraRaderaMmm låter jättegott. Prova också rabarbersalsa till grillat kött - en höjdare!
SvaraRaderaVad menas med att pajen skall vara döbakt? Testade receptet igår med lite mindre kokos än angivet, då jag inte är något stort fan av kokos.. hur skall sjävla smeten bli efter bakning? Min blev 'spröd' på ovansidan men rinnig i pajen.. :/ Däremot var det väldigt gott!
SvaraRaderaHej Hannah! Med döbakt menas precis så som du lyckats med :-) Lite dallrig och inte fullt genomgräddad skulle man kunna säga! Kram Gourmetmorsan
SvaraRaderaDär ser man, då lyckades jag ju iallafall :) Tack för ett mycket gott recept! Kram Hannah
SvaraRadera