Elidas chokladkaka med nougat och vit choklad
2 ägg
2 dl socker
2 dl vetemjöl
1 dl kakao
1 dl starkt kaffe
1 tsk vaniljsocker
Nougat Mängd efter tycke och smak
Vit chokklad Mängd efter tycke och smak
Gör så här: Vispa ägg och socker poröst. Blanda i de övriga ingredienserna. Häll uppi form med löstagbar kant, 24 cm i diameter. Grädda i ugnen på 175°C i 25-30 min. Ta ut kakan och hyvla över nougaten direkt. Smält den vita chokladen och häll den i en ring runt kakan. Dra med en tändsticka, i den vita chokladen, så skapas fint motiv på kakan. Klar att njutas....
För utskrift, klicka här!
Hur mycket nougat o choklad ska det vara?
SvaraRaderaDet står inte med i receptet?!
Hej Mamma M! Det beror på hur mycket man vill ha. Hyvla på tills du tycker att det passar dig! Det smälter direkt, så du märker när du tycker det räcker! Ringla över vit choklad därefter, efter smak! Kan tänka mig 100 gr vit choklad.... Kram Gourmetmorsan
SvaraRaderaMMM det låter smarrigt..
SvaraRaderaÅh vad gott! Och en ny trevlig blogg att följa :-)
SvaraRaderaMotivet övanpå är super snygt!Tror inte att det är så lätt att göra den så du får väll helsa till mästaren att jag berömmer henne(96%)/ honom(4%)
SvaraRaderaDin kök ser jätte bra ut. Ni har lyckats få den känsla av upprymdhet som jag strävar efter.