Då var det fredag! Härligt
Nu är bara frågan vad kvällen ska erbjuda i matväg... Det fanns vissa önskemål om tacos... men vi får väl se
Jordärtskocka med parmachips
4 portioner
500 gr jordärtskocka
3 potatisar
2 vitlöksklyftor
1 msk smör
1,5 dl vitt vin
5 dl vatten
2 hönsbuljonger
3 dl vispgrädde
salt och svartpeppar
timjan
4 skivor parmaskinka
Gör så här: Skala potatis och jordärtskocka. Dela de i mindre bitar. Skala och hacka vitlöken. Stek löken i smör någon minut, tillsätt potatisen och kockan, och slå på vinet. Ttillsätt sedan vatten, hönsbuljong och låt koka tills det är mjukt. Mixa i matberedare eller med mixerstav. Slå på grädden och salt och peppar efter smak. Innan servering toppa med timjan, gärna färsk, men det funkar med torkad oxå!
Parmachips: Lägg parmaskinkan på plåt och in i ugnen på 150°C i ca 5 minuter. Låt därefter svalna.
Klart att servera!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar