söndag 14 juli 2013

Miniburgare med picklad rödlök!

Hallå därute i sommarsverige! 
Nu är det verkligen sommar, bara det hade slutat blåsa så förgrymmat. Här har man fått krypa ner i någon håla eller bakom plank/vägg för att få lä. Funkar inte riktigt när man har två små energiknippen till barn som helst springer åt olika håll och inte alls vill ligga ner ;-) Men annars är det alldeles underbart! Idag trotsade vi, och tog oss ner till stadens utomhusbad. Tur att den är byggd som en "gryta" och det finns väggar att få lä från :-) 
Annars har det blivit mycket trädgårdsfix. När man börjat flytta runt växter, för det med sig andra växter som också får sig en förflyttning. Tycks aldrig ta slut... vad är det jag gett mig in på ;-) Nu verkar ryggen också börjat ge vika, så det får nog snart vara färdigflyttat... 
Det har blivit en hel del mat också, även fast det tyvärr inte har kommit upp här på bloggen. Ska försöka dela med mig så mycket jag bara kan. Här får ni i allafall lite inspiration iform av små miniburgare gjorda på högrevsfärs. Det bästa när man ska göra smaskiga burgare. Blanda bara färsen med lite vatten, mycket salt och peppar. Forma till små miniburgare och lägg på grillen! Smakens! Strax innan burgarna är färdiga på grillen, pensla med BBQ sauce som ni kan köpa färdig i affären. Tycker "Sweet baby Ray´s Barbecue sauce är otroligt god! 

Finns tid, så baka egna små hamburgerbröd. (Återkommer imorgon med receptet på dessa) Festligt och så otroligt gott! Servera sedan med sallad, picklad rödlök och tomat eller vad som faller er in! 


♥ Simma lugnt




Picklad rödlök
1 burk
3 stora rödlökar
1 dl ättika (12%)
2 dl socker
3 dl vatten
1 tsk salt
Gör så här:
Blanda ättika, socker, vatten och salt i en kastrull och koka upp.
Skiva löken tunt och lägg i en glasburk.
Slå den varma lagen över den skivade löken och låt den gärna stå några timmar för bästa resultat.
Men det funkar att serveras den efter några minuter.




4 kommentarer:

  1. Linda Johansson15 juli 2013 kl. 11:04

    Så himla gott! Älskar hamburgare och picklad lök och "Sweet Baby Rays" har de godaste såserna.
    Tyvärr kan vi inte grilla särskilt ofta, det blåser för mycket och vi har ingen lä på vår uteplats... Det blir ju godare med grillat! :)

    SvaraRadera
  2. Hej
    Jättekul att läsa din blogg och få inspiration och recept. Vill bara tipsa lite; det är svårt att läsa texten som hamnar bredvid bilden. Det är bara två eller tre bokstäver i varje rad. Tack för en bra blogg!!
    Hälsningar
    Erika

    SvaraRadera
  3. Oj, det ser verkligen gott ut.
    Måste prova detta.
    Tack!

    SvaraRadera
  4. Wow, de var verkligen läckra. Jag har själv gjort en liknande rätt.

    Jag vill tipsa dig om att vara med i min tävling för att vinna Systrarna Eisenmans bok Mingelmat.
    Skicka bara in ditt bästa amerikanska bak- eller matrecept så är du med i tävlingen. :)
    http://helenasmatresa.blogspot.se/2013/08/amerikansk-mat-och-baktavling_24.html

    SvaraRadera