måndag 22 juli 2013

När sommaren är som bäst!

Varma sommardagar är man inte alltid så där jättesugen på en rejäl och mastig middag. Då kan det passa perfekt med lite lättare måltid. Ridderheim har lanserat lite nya produkter. Dock har det inte varit särskilt lätt att kunna köpa i butikerna. Inte här i Varberg iallafall. Har letat i flera matbutiker, men när jag var i Kungsbacka häromdagen, sprang jag på det som jag länge letat efter, nämligen Sweet Drop Chili. Jag har fått provsmaka dessa tidigare och jag tycker de verkligen är supergoda. En färgstark dekoration till salladen eller tilltugget. Absolut inte starka, utan med en mild chilismak med  sötaktig karaktär. 
Så det blev en räkcocktail med massa gott i men även lite vitlöksgrillade körbärstomater med parmachips och basilikaolja. Att njuta av mysiga kvällar som denna med god mat och ett glas vin som lätt kan bli två är ju bara så härligt! Det är livet! Eller vad säger ni? Vad hittar ni på därute i sommarsverige? 

♥ ♥ 



Sweet Drop Räkcocktail
4 personer

400 gr färska, oskalade räkor
2 burkar Ridderheims het machego
2,5 dl creme fraiche
1 mango
1 chilifrukt
1 pkt Ridderheim Sweety Drop Chili
Färsk basilika
Citron
Blandad sallad

Gör så här:
Mixa het machego med creme fraiche. Juster hetta och konsistens genom att anpassa mängden creme fraîche. Hacka chilin och blanda i krämen. Lägg blandad sallad i ett serveringsglas eller skål. Klicka över krämen, därefter en hackade mangon, de skalade räkorna. Pressa över lite citron. Toppa med Sweety drop chili och basilikablad. 


Vitlöksgrillade körbärstomater med parmachips och basilikaolja
4-6 personer

200 gr parmaskinka, tunna skivor
400 gr körsbärstomater i blandade färger
2.3 vitlöksklyftor i blandade färger
6-8 basilikablad
1-2 msk olivolja
1 nypa socker
flingsalt
parmesanost

Basilikaolja
1 krika färsk basilika
1 dl olivolja
1 vitlöksklyfta
1 msk vit balsamvinäger
1 tsk flytande honung
salt och peppar.

Gör så här:
Sätt ugnen på 150°C. Lägg skinkskivorna var för sig på en bakplåtsklädd plåt och rosta dem i ugnen i 25-30 minuter. Ta ut de frasiga skivorna och låt dem svalna. Höj ugnsvärmen till 225°C. Lägg tomaterna på en bakplåtskläddplåt. Lägg vitlök och några basilikablad över tomaterna, ringla olivolja, strö socker och några nypor salt över. Rosta i ugnen i ca 10 minuter. Mixa under tiden ingredienserna till basilikaoljan. Lägg upp de varma tomaterna tillsammans med parmaschipsen på ett fat och ringla basilikaoljan över. Hyvla parmesanost över.




Håll utkik efter den här förpackningen i butikerna! 


4 kommentarer:

  1. Oj detta ser jo såå gott ut!!!
    Må nog provas

    SvaraRadera
  2. De där små godingarna ska jag hålla utkik efter! Både snygga och goda!

    SvaraRadera
  3. Så mycket fina recept du delar med dig av! Jag googlade på ett recept som försvunnit med förra macen... och hittade det på nytt här hos dig, denna gång. Fiskarhustruns torskrygg, som ska lagas nu ikväll.
    Lägger till mig som följare på din blogg för här fanns mycket att njuta av ;) :)
    /Maria

    SvaraRadera
  4. Hmm... lämnade nog nyss en kommentar i makens googlekonto??? (så går det när någon "lånar") ... den med torskryggen... sorry ;)
    Ska i alla fall lägga till mig som följare på din blogg, för här fanns mycket fina recept att njuta av!
    /Maria

    SvaraRadera