måndag 12 augusti 2013

Kickar igång sensommaren med wok!





































Hej på er!
 
Vilken sommar vi haft! Helt underbar. Jag har haft en fantastisk härlig semester, och som ni märk tog jag även lite blogg-semester. Behövde även fylla på med lite ny energi även för bloggen. Ni som följer Gourmetmorsan på Instagram har ju märkt att jag både ätit gott och gjort lite underbara utflyktsmål. Men också slappat och njutit av medhavda frallor och ballerinakex till stranden. Men nu är jag laddad till tusen, och har massor i bagage som jag kommer dela med mig om framöver. Så jag tycker vi startar igång med en härlig wok, som är helt underbart god. Var lite försiktigt, så ni inte steker ryggbiffen för länge. Då blir köttet segt och tråkigt. Det ska bara snabbt nudda vid stekpannan några minuter på varje sida.

Jag har hört att det varit/är lite struligt att söka recept på bloggen. Mitt tips är att ni googlar det ni söker plus gourmetmorsan. Då hittar ni recepten mycket lättare. Jag hoppas det ska hjälpa er finna det ni söker. Och som vanligt får ni gärna skriva en liten hälsning och ge mig önskemål om det är något sarskilt ni söker som ni vill jag ska skriva om, eller helt enkelt bara säga hej :-)

♥ Kram på er!


Wokad biff med chili och basilika
4 portioner

2 msk olja
600 gr nötkött, typ ryggbiff
1 gul lök
3 paprikor, olika färger
1 stjälk citrongräs, finhackad
1-2 röda chilifruker, finhackad
2 cm färsk ingefära, finhackad
7 msk ostronsås
1 handfull basilikablad, gärna thaibasilika
2 msk vatten
salt, peppar

Gör så här:
Gnid in köttet med oljan, smaksätt med salt och peppar. Hetta upp en grillpanna så den blir riktigt varm. Stek köttet i 2-4 minuter på varje sida. Ställ åt sidan och låt köttet vila i ca 5 minuter. Skör sedan upp det i tunna skivor.

Hetta upp resten av oljan i en wok och rör ner tunt skivad lök. Skiva paprikan och finhacka citrongräs, chili och ingefära. Stek några minuter tills allt mjuknat, men ändå har lite spänst.
Rör ner ostronsåsen och 2 msk vatten och låt det koka upp. Blanda ner basilikan och köttskivorna, och servera direkt tillsammans med jasminris eller nudlar.



3 kommentarer:

  1. Började läsa din blogg för ca ett år sen och har testat en hel del av dina recept - allting är ju bara sååå gott!
    Ser fram en en höst med massor av nya recept och inspiration!

    SvaraRadera
  2. Verkar som många bloggare tagit lite semester i sommar. Det behöver man och vem vill sitta vid datorn när det varit så fint väder?!
    Den där woken ser grym ut. Jag sparar!

    SvaraRadera
  3. Den här woken kommer att hamna på veckans matsedel - verkar helt grym!
    Nu gäller det att landa i "vardagsmaten" igen... kom hem från en dryg vecka i N.Y häromdagen och kan säga att vi fullkomligt har frossat i hummer och musslor där! Nu får det bli lite annat på menyn, vilket inte är så dumt det heller...

    SvaraRadera