onsdag 21 augusti 2013

Måste suga ut det sista av sommaren!

Hej på er!

Det är galet vad träningsvärken gör sig mer och mer påmind efter gårdagens "Multicrosspass". Undra om jag överhuvudtaget kommer upp ur sängen imorgon? Men jösses vad kul det var! Golden Wellness kör pass ute i naturen året runt, och det gillar jag skarpt. Jag som annars sitter inne hela dagarna, behöver verkligen komma ut och få lite luft och röra på mig. Det blir ju lite jogging annars, men jag behöver lite styrka och då passar detta verkligen helt perfekt. Får väl se hur morgondagen blir ;-) 

Men kvällen här blev ju helt underbart fin. Tyckte det var bästa att suga ur det sista av sommaren, så det fick bli att tända grillen och grilla lite ribs. Som tillbehör blev det en nya variant av coleslaw på vitkål och äpple och ingefära. Supergod! En slaw med mycket smak. Det gillar jag! Ett annat tillbehör är en klassisk tomatsallad, gjord på egna solmogna tomater. Finns det nåt bättre? Kan plocka och äta hur mycket som helst. Det är ju verkligen bästa när man får plocka dem solvarma. 

Åh äntligen fick jag tummen ur att byta ut allt det vissna i mina krukor på altanen och entrén. Inte den dag försent ;-) Nu är det lite ordning hemma igen (iallafall utanför ;-)). Har ännu inte kommit ifatt, efter sommaren med städningen. Är i stort behov av en STORstädning! Ska "bara" samla på mig lite energi för detta projekt... ;-) 


♥ Kram kram




Äppelslaw
4 personer

1/2 huvud färsk vitkål, strimlad
1 syrligt äpple, rivet
2 msk riven färsk ingefära
2 msk dijonsenap
1,5 dl majonäs, Ex. Hellmans
1 msk flytande honung
0,5 creme fraiche
1/2 tsk salt
1 krm tabasco

Gör så här:
Strimla vitkålen fint. Riv äpplet och pepparroten. Blanda majonäs, crème fraîche, senapen, honungen, salt och tabasco. Smaka av! Blanda dressingen tillsammans med vitkålen, äpplet och ingefäran. 
Klart att servera!


Klassisk Tomatsallad
400 gr smakrika tomater
1/2 röd lök eller gul lök
3 msk god olivolja
2 msk vit balsamvinäger
salt och peppar

Gör så här:
Skiva tomaterna och löken. Blanda olivolja och balsamvinägern tillsammans med salt och peppar. Häll vinägretten över tomaterna och blanda runt. 





Att nåt så enkelt kan vara såååå gott! 
Ut åkte det tråkiga och vissna sommarblommorna. I krukorna fick det bli lite nytt och fräsch och lite höstligt.
Har egentligen inte alls tycks särskilt mycket om de här blommorna tidigare. Men nu tycker jag verkligen att de är sååå fina. Ger en sån härlig färgklick. 

1 kommentar:

  1. Vilken fin höstplantering! Ha det så gott och hoppas att träningsvärken är så där lagom smärtsam :-) /Sara

    SvaraRadera