Får många dagar sedan gjorde vi en klassiker här hemma med panerad torskrygg med hemmarörd remouladsås. På instagram lovade jag lägga upp detta recept, men föll liksom i glömska. Men nu äntligen :-) Så för er som väntat och väntat kommer här nu receptet. Den som väntar på nåt gott...
♥ Härlig söndag på er!
♥ Härlig söndag på er!
Pankopanerad torskrygg med hemmarörd remouladsås
4 personer
4 st á 140 gr torskrygg
2 ägg
2 dl panko (asiatiskt ströbröd)
salt och peppar
Smör
Gör så här:
Knäck äggen och vispa ihop med fluffiga med en gaffel.
Blanda panko, salt och peppar.
Doppa filéen i det uppvispade ägget, och doppa dem i panko-paneringen.
låt stekpannan bli varm och klicka i smör.
Lägg i filéerna i stekpannan och låt steka på varje sida så de blir kripspig och gyllenbrun.
Remouladsås
4 personer
0,5 dl creme fraiche
1 dl majonäs
0,5 dl bostongurka
2 msk kapris
1 finhackad äpple
3 msk finhackad dill
salt och peppar
Gör så här:
Finhacka äpple och kaprisen. Blanda crème fraîche med majonäs och bostongurka. Tillsätt äpplet, kaprisen och dill. Smaka av med salt och peppar.
Servera med mos och lingon.
Panko är fantastiskt. finns inget som blir lika frasigt!!!
SvaraRadera