måndag 16 maj 2011

Dessertmums med rabarber och crisp!






































Det här kan man verkligen njuta av i olika former...lyxfrukost, eller dessert men också mellanmål. Rabarbersirapen är helt enastående god, och det är ju verkligen nu man ska passa på när det kommer upp i landen och finns så gott om de! Det här är ju ett av många alternativ som man kan använda rabarberna till! Vad är eran favorit?

Yoghurt med rabarbersirap och müsli
8 portioner
500 gr rabarber
3 dl strösocker
1 lite grekisk yoghurt

Müsli
2 msk smör
2 msk honung
2,5 dl havregryn
1 påse flagad mandel

Gör så här:
Skölj och skär rabarberna i mindre bitar ca 1 cm. Lägg dem i en gryta tillsammans med sockret. Låt koka upp och skjuda på svag värme i 10 minuter. Häll av rababerkoket i en finmaskig sil över en skål. Häll tillbaka rabarbersaften i kastrullen och låt den koka upp i ytterligare 5 minuter så den får en sirapsliknande konsistens. Häll upp i burkj eller flaska och låt kallna.
Müsli: Smält smör och honung i en stekpanna. Tillsätt havregrynen och mandeln, rör om och rosta tills de fåt fin färg. Häll upp blandningen på bakplåtspapper och låt den kallna.
Fördela yoghurten i glas. Fördela müslin och rabarbersirapen över och servera!

9 kommentarer:

  1. Så gott! Jag gillar rabarber i paj och rabarberkräm är en favorit sedan barndomen :)

    SvaraRadera
  2. ohhh rabarber... jag ska tvinga min killes mamma att lära mig göra riktigt gammal dagx rabarber kräm.. mums

    SvaraRadera
  3. Men herre gud så gott! Både rabarber och yoghurt är gott. Jag tycker bäst om sötsyrliga desserter.

    SvaraRadera
  4. Allt med rabarber känns lyxigt, tack för recept och tips!

    /Jens

    SvaraRadera
  5. Och rabarbersäsongen har knappt börjat....

    SvaraRadera
  6. Det här måste jag bara testa! Låter supergott! Min favorit är nog klassisk rabarberpaj med smuldeg...
    /Åsa

    SvaraRadera
  7. Ååh. Kan man beställa en sådan? Fy vad gott!

    SvaraRadera
  8. Det låter inte fy skam, verkligen inte:) Vår favorit på rabarber är nog kräm (gammal hederlig sådan) och rabarbersaft. Vi snackar barndomsminnen:)

    SvaraRadera