tisdag 17 maj 2011

Kebabspett var det här!

Här hemma har vi sjukstuga... åh det är lillgrabben som insjuknat! Då är det tur att jag redan igår förberedde dagens lunch, som blir kebebspett med rotfrukspytt åh fetaoströra... Inte alltid lika lätt när han önskar sitta i mitt knä hela tiden! Jag gillar förberedelser. Jag är nog en sådan person som gillar att veta och helst av allt ha förberet kvällens mat redan kvällen innan. För annars blir det oftast ohyggligt sent innan kvällens middag står på bordet! Åh man är vrålhungrig!!!!

Kebabspett med rotfruktspytt och fetaostsås
4 personer

500 gr nötfärs
2 st ägg
1 klyfta pressad vitlök
2 msk färsk timjan
1 msk spiskummin
salt och peppar

10 potatisar
4 morötter
Olivolja
Örtsalt

Fetasostkräm:
2 dl creme fraiche
1/2 pkt fetaost
Flytande honung
Salt och peppar

Gör så här:
Skala och skär potatis och morötter i klyftor. Lägg i undsäker form och krydda med örtsalt och ringla lite olivolja. In i ugnen på 225 grader tills de fått fin färg och är mjuka.
Blanda färsen med övriga ingredienser till kebabspetten. Smaka av med salt och peppar. Forma ovala "korvar" och trä genom ett spett. Stek eller grilla tills de fått fin färg.
Under tiden som spetten steker, gör fetaoströran.
Smula fetaosten och blanda med creme friachen. Salta och peppra och ringla honung för lite sötma.

3 kommentarer:

  1. Stackarn! Hoppas han kryar på sig snart! Maten såg väldigt god ut!

    SvaraRadera
  2. Ser gott ut! Tråk med sjukstuga!! Vad roligt att vi är två i september!!;) Grattis!!

    SvaraRadera
  3. Usch och fy för sjukstuga :-(
    Maten låter kanon. Biffar, rostade rotfrukter och en god kall sås är en favorit för mig. Fin kryddning på biffarna. Så gott!

    SvaraRadera