måndag 2 maj 2011

Succé! Dessert eller till drinken!

Längtar ni liksom jag till sommaren? Tänk att få ha varmt lite längre än vad vi brukar... Då behövs ju absolut någonting att svalka sig med när den tropiska värmen kommer på besök  ;) Den här Passionssorben tog mig med storm...och jag vågar knappt tänka på för mer gott den skulle passa till än att bara ätas som sorbet... Perfekta drink-ingrediensen blandat med lite vodka och fruktsoda...Skål! Jag startade med en liten sats, men kommer absolut göra det dubbla nästa gång vi ska bjuda hem lite folk...å så görs den snabbt och smidigt oxå!Kan vara ett litet drinktips inför de stundande cykelfester som kommer äga rum i Varberg de närmaste veckorna ;)
Nu till vad som är i...


Passionsorbet
6 portioner
1 burk konserverade persikor (420 gr)
2 msk glukossirap
1/2 msk strösocker
4 passionsfrukter
2 msk färskpressad citronjuice
Gör så här:
Låt persikorna rinna av och mixa  de tillsammans med glukossirap och socker lätt i en blender eller stavmixer.
Gröp ut passionsfrukterna. Tillsätt dem samt citronjucien. Häll i en form, och in i frysen. Rör några gånger under infrysningen. Gör den gärna kvällen innan. 





5 kommentarer:

  1. Perfekt! Måste ju bara bli hur bra som helst att använda på olika vis på sommarens alla fester. En kula i ett glas skumpa som välkomstdrink kanske.
    Ha en skön vecka. Kram.

    SvaraRadera
  2. Låter supergott;)
    Jag gjorde vattenmelonsorbet för nån vecka sen det var också sjukt gott, i sommar kommer det bli mycket sorbet tror jag;)
    // victoria www.victoriasprovkök.se

    SvaraRadera
  3. Detta låter ju som en klockren kompis till vitt bubbel eller vitt vin eller ....

    SvaraRadera
  4. Vad gott! Sorbet är ju underbart till sommaren!

    SvaraRadera
  5. Låter jättegott med passion, och vilken härlig bild!

    SvaraRadera