söndag 6 november 2011

Snart är det högaktuellt med glögg!







































Visst är det vackert med alla tända ljus på kyrkogårdarna nu när det är Alla helgona?Lite kyligt var det minsann också, så när vi kom hem var det verkligen bästa tillfället att värma sig med lite glögg och tilltugg. I år presenterar Kiviks Musteri fyra spännande smaker av glögg.
  • Tranbärsglögg med ingefära 2,2%
  • Hallonglögg med kardemumma 2,2%
  • Äppelglögg med kanel och vanilj 2,2 %
  • Äppelglögg med apelsin och saffran 0.5%
Den sistnämnda är helt alkoholfri och säljs i Systembolagens alkoholfria sortiment och kostar 29 kr. Artikel nr 94621-02. De övriga finns i dagligvaruhandel och kostar 25-30 kr.
Vi testade både tranbärsglöggen med ingefära...en riktig höjdare måste jag säga! Sedan testade vi äppelglögg med apelsin och saffran. Den tyckte vi inte var lika fyllig, och smakerna framträdde inte så jättemycket. Men helt klart kommer jag köpa dessa istället för saftglöggen, som jag tycker bara är för söta och tråkiga! Tror vi ska ta ett test på de övriga redan ikväll...känner mig lite frusen och vad passar inte bättre att värma sig med lite glögg framför brasan!







































Tilltugg:
Tunnbrödskex
Saint Agur (blåmögelost)
Skogsbärsmarmelad
Det är nog tilltugget som toppar listan hemma hos oss just nu!

2 kommentarer:

  1. Åh, vad sugen jag blev på glögg och mögelostmys nu!

    Kram Malin

    SvaraRadera
  2. Vi har inte testa Kiviks glögger ännu. Tänkte vi skulle göra det när vi ska ha glöggmingel med jobbet. Men jag tycker alla 4 låter goda. Tycker bara att det var synd att inte någon mer hade lite lägre alkholhalt eller var alkoholfri.

    SvaraRadera