Nej, nu är det dags för lite inskolning... Förskolan väntar!
Önskar er en härlig vecka ♥
Kasslergratäng med ananas
ca 4-6 port:
1 bit kassler ca 500 g6 cocktailtomater, delas
1/2 färsk ananas
goudaost
1/2 purjolök
1 liten gul lök
3 dl grädde
2 dl creme fraiche
1 msk kycklingfond
1 msk mango chutney
1/2 msk kinesisk soja
salt & peppar
Gör så här:
Skär kasslern i skivor. Strimla purjolök och lök och lägg i botten på en gratängform. Dela cocktailtomaterna och skär ananasen i bitar. Skär goudaost i stavar. Varva kassler, tomater, ananas och ost och lägg över lökblandningen. Blanda såsen, och häll över kasslern. In i ugnen på 200°C i 20-30 min. Se till så osten smält och gratängen fått fin färg.
... varva sedan kassler, färsk ananas, stavar av gouda ost, tomater...
Häll över såsen och in i ugnen på 200°C i 20-30 minuter. Sedan är det bara att hugg in...
kanonbra vardagsrecept, tror jag hoppar ananasen bara, emn det är väl ok va?!
SvaraRaderaHej Lottzys! Det är helt ok att skippa ananasen :-) En rätt som man kan variera i det oändliga... Kram å Lycka till!
Radera